Arvo Pärdi 75. sünnipäeva tähistavad Pärdi pidunädalad

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide linna aukodanik Arvo Pärt.
Paide linna aukodanik Arvo Pärt. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Maailmakuulsa helilooja Arvo Pärdi 75. sünnipäeva puhul korraldatakse järgmisel sügisel Pärdi pidunädalad, mille põhisündmused leiavad aset Paides, Rakveres ja Tallinnas.

Paide abilinnapea Piret Sapi ütlust mööda on Eesti Kontserdi, kultuuriministeeriumi, Nargen Festivali ning Paide ja Rakvere linnavalitsuse koostöös kavas korraldada kuu aega vältavad Arvo Pärdi pidunädalad, mille ettevõtmised leiavad aset Pärdi sünnilinnas Paides, nooruspõlvelinnas Rakveres ja õpingutelinnas Tallinnas.
8. augustist 18. septembrini kestvate Pärdi pidunädalate kavas on kontserte, teatraliseeritud kontsertlavastus «In Principio», Paide ja Rakvere kinos linastuvad filmid, millele Pärt on kirjutanud muusikat, Paide kultuurikeskuses tuleb koreograafiline etendus «Dance by Pärt» ja konverents.

Pärdi pidunädalad keskenduvad ka noortele, sest Arvo Pärt on kirjutanud palju lastelaule, mida kannavad nii Paides kui Rakveres ette Järvamaa ja Virumaa lastekoorid.
Lisaks Paidele, Rakverele ja Tallinnale leiavad Pärdi pidunädalate sündmused aset Helsingis, Stockholmis ning mujal maailmas.
Arvo Pärt on sündinud 11. septembril 1935. aastal Paides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles