Ivo Linna peab pidu Apelsiniga

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambli Apelsin liikmed Ants Nuut (vasemalt), Tõnu Aare ja Jaan Arder - 2006. aastal üles võetud.
Ansambli Apelsin liikmed Ants Nuut (vasemalt), Tõnu Aare ja Jaan Arder - 2006. aastal üles võetud. Foto: LAURI KULPSOO/PM/SCANPIX BALTICS

Väsimatu Ivo Linna triigib jälle lipsu: suvel tuuriga oma 60. sünnipäeva märkinud saarlane või muhulane alustab peagi Apelsini 35aastaseks saamisele pühendatud juubelikontsertide sarja.

Aastal 1974 ilmavalgust näinud ansambel Apelsin on paljude arvates suurem, kui on Eesti popmuusika: kümned bändi lood on saanud klassikaks, milleta ei möödu ühtki pidu tänapäevalgi.

Liialduseta võib väita, et kui Apelsini laulud ära korjata, võiks kõik Eesti raadiojaamad oma töö lõpetada: niivõrd suur hulk on Apelsini sisse lauldud lugusid.

Peale selle filmimuusika, filigraanne stuudiotöö Marju Kuudi ja Collage'i taustal. Apelsin oli bänd, kes avas 70ndatel Venemaa ukse paljudele teistele Eesti artistidele.

Juba Nietzsche teadis, et ajalool on kombeks korduda. Kaheksal päeval oktoobri lõpus korrataksegi Apelsini ajalugu kontserdimajades ja teatrisaalides üle Eesti.

Kõik Apelsini olulisemad lood ja laulud on koondatud rohkem kui kaks tundi kestvasse kontsert-etendusse, kus laval on taas Ivo Linna, Tõnu Aare, Jaan Arder, Ants Nuut, Aleksander Vilipere, Allan Jakobi, Argo Toomel ning külalisena Ülari Kirsipuu.

Apelsin juubelikontserdid toimuvad pühapäeval, 18. oktoobril Tartus Vanemuise kontserdimajas, 19. oktoobril Võru kultuurimajas Kannel, 20. oktoobril Rakvere teatris, 22. oktoobril Kuressaare kultuurikeskuses, 23. oktoobril Jõgeva kultuurikeskuses, 24. oktoobril Viljandi pärimusmuusika aidas, 26. oktoobril Tallinnas Nokia kontserdimajas ja teisipäeval, 27. oktoobril Pärnu kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles