Kristo Rajasaare mängis trummi elu kõrgeimal kohal

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Rajasaare.
Kristo Rajasaare. Foto: .

Läinud nädalal Vabaduse väljaku avamispidustusi muusikaliselt kujundanud ansambli Kosmikud trummar Kristo Rajasaare pole vist eales nii kõrge koha peal pilli mänginud.


Ansambel esines etenduse tarvis püstitatud hiidekraani taga. Kõige kõrgemale kohale, maapinnast 7,5 meetri kõrgusele, seati üles trummikomplekt. Pillimehe ja instrumentide jaoks ette nähtud platvorm oli vaid 2x3 meetrit suur.

«Trummi lüüa oli täitsa OK, aga üles ronida oli jube,» meenutas Kristo. Ühes varasemas intervjuus on Kristo kinnitanud, et kõrgeid kohti ta pelgab. «Aeg-ajalt ma ikka unustan selle kõrgusekartuse ära.»

«Proovi tehes oli küll nii, et ronisin poole peale üles ja siis tulin alla tagasi,» rääkis trummar. «Aga kui lõpuks üles sain, siis unustasin ära, kui kõrgel ma tegelikult olen. Seal oli ekraan ka ees, nii et päris alla kuristikku ei pidanud vaatama. Ja kui vaja, võin ka kinnisilmi trumme mängida!»

«Ise me etendust ju suurt sealt ekraani tagant ei näinudki, aga meile olulised inimesed kinnitasid, et väga hästi kukkus välja. Ja neid on põhjust uskuda,» arvas Kristo.

Korraldajad valisid muusikaliseks saateks 100 protsenti uue plaadi materjali ja ega nii lühikese ajaga poleks jõudnudki spetsiaalselt muusikat kirjutada, rääkis muusik lavastuse sünniloost.

Küllap see edendab ka viimase plaadi «Ainus, mis jääb, on BEAT» müüki? «Eks nad peavad kõik nüüd ostma: linnapea ja peaminister ja president...» rõõmustas Kristo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles