Eino Baskin naudib merevaadet munitsipaalmajast

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eino Baskin
Eino Baskin Foto: Arno Saar/SL Õhtuleht

Aasta tagasi sundüürnikuseisusest pääsenud teatrimees sai korteri linna üürimajas.


«Mina olen oma korteriga väga rahul, nõukogudeaegsete korteritega ei anna võrreldagi, see on nagu öö ja päev,» jutustas Baskin ajalehele Pealinn.

«Elasin 30 aastat kesklinnas Pärnu maanteel. Vahetasime selle korteri koos emaga kunagiselt Keskkütte tänavalt,» rääkis Baskin. «Kui selgus, et Pärnu maantee majal on omanik, lubas ta meil seal küll edasi elada, aga probleemid tekkisid siis, kui hinnad tõusid - korter oli päris suur, ligikaudu 80 ruutmeetrit.»

«Kui minuga oleks midagi juhtunud, siis abikaasa oleks jäänud peremehe majja ning peremees oleks saanud ta tänavale tõsta," lausus Baskin. "Siin on leping viie aasta peale, mida tõenäoliselt ka pikendatakse. Ma olen juba 80-aastane, ma ei pea nii kaugele ette mõtlema.»

Kokku oli Baskin korterijärjekorras seitse või kaheksa aastat ja sai seejärel kolmetoalise korteri Meeliku tänavale, kus ta elab koos naise ja naise pojaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles