Tuli mõte teha aedubadest kotlette, aga et ma retsepti ei leidnud, pidin selle ise välja mõtlema.
Aedoa-kartulikotletid
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
600 g aedoa kaunu
7 suurt kartulit
1 muna
noaotsaga Cayenne`i pipart
3 spl jahu
1,5 tl tomatipastat
1,5 tl soola
1 väike sibul
paneerimiseks riivsaia
Aedoad keeta soolaga maitsestatud vees pehmeks. Samuti keeta kartulid. Seejärel purustada aedoad köögikombainis. Kartulid purustada või riivida. Hakitud sibul praadida läbi.
Purustatud aedoad ja kartulid segada, lisada praetud sibulad, muna, jahu, tomatipasta ja maitseained.
Väikesed kotletid paneerida ja praadida õlisel pannil mõlemalt poolt pruuniks.
Pean ütlema, et kotletid olid väga maitsvad. Tainas oleks võinud natuke paksem olla, aga sain ka nii hakkama.
Üks mu tütardest, kes tavaliselt on uute asjade suhtes väga skeptiline ja keeldub mõnda sööki lausa proovimast, sõi ja ütles, et need on väga-väga head!
Kotlettide kõrvale sõime naturaalses sooles grillvorste ja kurgi-paprika salatit.