Viljandis algas folgifestival

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto festivali avamiselt.
Foto festivali avamiselt. Foto: Liis Saar / Sakala

Täna kell 13 avati päikeselises ja soojas Viljandis XVII pärimusmuusika festival, mille peateema on soolo.


Pärimusmuusika peo avatseremooniale kogunenud rahvahulk täitis kogu Kaevumäe. Avamisel lõi kaasa mitu lähipäevil üles astuvat muusikut, teiste seas Tõva kurgulaulik Andrei Mongush, viiuldaja Kate Young Šotimaalt, Austria joodeldaja Herman Haertel, Sloveenia akordionist Matija Solce, Tšiili trubaduur Fernando Stern ning Eesti muusikud Cätlin Jaago, Maarja Nuut, Sandra Sillamaa ja Ruslan Trochynskyi.

Viljandi linnapea Kalle Jents tervitas kohaletulnuid lauluga, saates end samal ajal akordionil. «Jälle on käes need unetud ööd ja rahutud tunnid, mil unustamatud kontserdielamused on garanteeritud,» kinnitas ta. Oma kõne lõpetuseks andis linnapea festivali pealikule Ando Kivibergile sümboolse puidust linnavalitsemise võtme.

Kiviberg tänas oma tervituskõnes kõiki pärimusmuusika sõpru, kes leidsid ka tänavu keerulistele aegadele vaatamata taas tee Viljandisse. «See kinnitab, et pärimusmuusika festivali on jätkuvalt vaja,» sõnas ta.

Kohe pärast avatseremooniat jätkus festival noorte etnomuusikute ühiskontserdiga, mis oli kõigile pealtvaatajaile nautimiseks tasuta. Veel saab täna näha Eesti pärimusmuusika lipulaevaks peetavat ansamblit Zetod koos Lenna Kuurmaaga, Rootsi-Senegali duot Ellika ja Solo, tuntud Soome muusikut J. Karjalaist, India sitari- ja tablamängijat ja teisi häid muusikuid.

XVII Viljandi pärimusmuusika festival kestab pühapäevani, 26. juulini. Põhiprogrammis on kavas 73 kontserti, millele lisandub kolm maakonnakontserti ja 50 esinemist rohelisel laval. Viimane asub tänavu taas oma kunagisel kohal - Raekoja pargis. Lisaks pannakse reedel ja laupäeval kell 16-23 üles vabalava Arkaadia aeda Viljandi kesklinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles