Pärnu rannas kukkus eilne külastusrekord

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhanded pärnakad mõnulesid laupäeval plaazil päikese käes.
Tuhanded pärnakad mõnulesid laupäeval plaazil päikese käes. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna kukkus Pärnu rannas eile püstitatud selle suve rannaliste rekord, kui kella 15 seisuga oli kogunenud Pärnu plaažile 23 000 inimest, eile loetleti samas 3000 rannalist vähem.

G4S rannavalve mõõtmistulemuste järgi mõõdeti kell 15 Pärnus õhusooja 32 kraadi ja merevee soojuseks 23 kraadi.
Rannas lehvib ujumist lubav roheline lipp. 

G4S pressiesindaja Andres Lemberi teatel on vaatamata järjekordsele külastusrekordile möödunud tänanegi päev G4S Pärnu rannavalvele üldjoontes rahulikult.

“Esmaabi on vajanud kümmekond inimest, peamiselt oli tegu marrastuste ja lõikehaavadega,” rääkis Lember. “Mõni inimene ei osanud arvestada kuumusega ja vajas veidi turgutamist.”

Vanematega kokku tuli rannavalvel viia täna viis last, märkus tehti neljale koduloomaga plaažile jalutama tulnud koeraomanikule. Kümmekond inimest teenis märkuse rannas keelatud klaastaara kasutamise eest. 

Võsu rannas loetleti 3500 suvitajat. Tallinnas Stroomi rannas oli kell 15 päeval 3000 inimest ja Kakumäe rannas 2000 inimest. Mujal Eestis on randades inimesi vähem.

Kõikjal lehvib ujumist lubav roheline lipp.

Keskpäevase seisuga olid Eesti populaarseimad rannad Pärnu 5000 ja seejärel Pirita 4000 külastajaga. Kella 15ks oli Pirita rannas külastajate arv langenud 2000ni.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituut hoiatab täna äikese eest, mille ajal on oodata tugevamaid tuulepuhanguid.

Mõningates Eesti paikades, sealhulgas Pärnus ongi hakanud hooti sadama. 

Eile sündis tänavune Eesti rannakülastusrekord, kui tipphetkel oli Pärnu plaažil üle 20 000 päevitaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles