Inglismaal teenib «nõid» aastas pea miljoni

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõiaks riietatud naine Halloweeni-pidustustel Port Washingtonis
Nõiaks riietatud naine Halloweeni-pidustustel Port Washingtonis Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS
Inglismaal Somersetis otsib kohalik turismiatraktsioon inimest, kes 50 000 naela ehk 905 000 kroonise aastapalga eest külastajatele nõida mängiks.

Wellsi lähedal asuvatesse Wookey Hole’i koobastesse otsitakse uut nõida, kuna eelmine seda ametit pidanud töötaja läks pensionile, vahendab Ananova.

Edukas kandidaat peab oskama nõialikult naeru kõkutada ega tohi kassidele allergiline olla, seisab töökuulutuses. Et mitte soolise diskrimineerimise süüdistusi kaela saada, lubatakse kandideerida nii meestel, naistel kui transseksuaalidel.

«Wookey Hole tahab, et see inimene oma igapäevaseid vanamoori-asju ajaks, nii et koobastest möödujad tunnetaksid, milline see koht hämaratel aegadel oli,» sõnas turismiatraktsiooni esindaja Daniel Medley.

«Sel ajal elas koobastes üks vana naine, kel olid mõned kitsed ja koer. Ta põhjustas kogukonnale mitmesuguseid hädasid nagu viljaikaldused ja haigused. Seega on töö lihtne: ela koopas, ole nõid ja tee asju, mida nõiad teevad,» lisas Medley.

28. juulil korraldatakse nõiaks pürgijatele prooviesinemine, mille käigus kohtunikud hindavad nii nende kostüüme, iseloomu kui nõiaoskusi.

«Hetkel oleme nõiata, seega on meil vaja see koht võimalikult ruttu täita. Otsime kedagi, kes on sõbralik, pisut üleannetu ja tugeva iseloomuga,» lõpetas turismiatraktsiooni esindaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles