Raepromenaad alustab taas

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Käo ja Maria Rääk esinevad pühapäeval Pärnu Raehoovis.
Kristo Käo ja Maria Rääk esinevad pühapäeval Pärnu Raehoovis. Foto: Pärnu Filharmoonia

Igasuvine Pärnu filharmoonia ja Pärnu kontserdibüroo korraldatav kontserdisari "Raepromenaad" kutsub alates homsest taas kõiki suvistel pühapäevaõhtutel Raehoovi nautima heade eesti muusikute kontserte.

Pärnu filharmoonia reklaamitoimetaja Ülle Jantsoni teatel astuvad homme kell 20 suve esimesel "Raepromenaadil" üles kitarrist Kristo Käo ja koreograaf Maria Rääk.

Kontserdil "The Dance Album" esitletakse samanimelist plaati, mis nägi ilmavalgust eelmise aasta märtsis.

Tegemist on tantsulugudega Euroopast ja Ameerikast, mis hõlmavad ajavahemikku renessansist 20. sajandini.

"Paljud tantsud on tänapäeval tundmatud, kuid muusika on säilinud," tutvustas Käo plaati. "Kitarri on tantsuks alati mängitud ja selles kavas oleme püüdnud algselt tantsuvormidest inspireeritud lugudes tantsulisust nii-öelda taastada löökpillide lisamise ja lihtsalt täpse rütmiga."

Peale kitarri kuuleb Käo esituses lautohelisid, tantsijatar aitab aga tantsude rütmile kaasa kastanjette klõbistades.

Kristo Käo on lõpetanud Eesti muusika- ja teatriakadeemia 2002. aastal Heiki Mätliku kitarriklassis ja samas magistrantuuri 2006. aastal Mait Martini juhendamisel.

2007. aastal ilmus Käolt kitarriõpik "Kitarrikool - võti praktilise kitarrimängu maailma" ja duoplaat "Kiss on the Water" koos Jorma Puusaagiga. Ta mängib Tallinna kitarrikvartetis ja on Eesti kitarriseltsi esimees.

"Raepromenaadi" kontserdid algavad Raehoovis, vihma korral raekoja saalis igal pühapäeval kuni 16. augustini kell 20 ja on kuulajaile tasuta.

Piletiga on vaid Arbo Valdmaa klaverikooli parimate pianistide kava 9. augustil.

Märksõnad

Tagasi üles