Aartika puhkemaja jaanipäev tuleb “Saunakarikaga”

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanituli.
Jaanituli. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Aartika puhkemaja korraldab laupäeval, 20. juunil jaanipäeva raames võistluse "Saunakarikas 2009", kuhu oodatakse võistkondi omameisterdatud liikuva saunaga.

Puhkemaja perenaine Nele Lauk rääkis, et kui mujal tehakse jaanipäeva aegu laatasid, siis nemad pakuvad rahvale saunaüritust, mille edusse saab igaüks oma panuse anda.



Millise saunaga keegi osaleb, on võistkonna fantaasia vili - kas saun saab kiiresti püsti kohapeal või on see ehitatud käru peale. Puhkemaja perenaine teadis rääkida, et praegu on valmistamisel parvesaun ja kilesaun, millega võistlusel osaletakse.



"Ainsad meie kehtestanud tingimused on, et külalised saaksid sauna proovida ja et tuleohutus oleks tagatud. Tulekustuti peab olema saunavõistkonnal endal kaasas," kõneles Lauk.



Võitja sauna valib välja Väike-Maarja saunaklubi ja lemmiku saab valida ka publik. Võitjale on auhinnaks välja pandud Saunamehe karikas.



Kogu jaanipäeva vältel on võistlused ja muud tegemised saunateemalised. Seega tasub külastajatel saunalinad-nuustikud saunaminekuks kaasa võtta. Saunad paigutatakse tiigi äärde, sest kes ei tahaks tulla leililavalt ja otse tiiki hüpata, rääkis Nele Lauk.



Aartika puhkemaja suvehooaeg aga algab 12. juunil, mil puhkemaja tähistab oma teist sünnipäev ja pakub torti.



Tavapärased simmani laadi tantsuõhtud toimuvad reedeti. Nüüd ei tasu enam ka vihma karta, sest varem lageda taeva all olnud tantsuplats on katuse peale saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles