Piltuudis: haruldane langur ahv

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Langur ahv
Langur ahv Foto: SCANPIX

Indoneesiasse Jaava saarele Malangi lähedal asuvasse langurite keskusesse jõudsid Suurbritannias sündinud ja kasvanud kuus haruldast langur ahvi. 

Neil lastakse kaks kuud aklimatiseeruda, enne kui nad looduskeskkonda viiakse, edastab AFP.

Need langurid pärinevad Briti Howlettsi metsloomapargist.

Jaava langurite keskuse töötajate sõnul on need loomad osa rahvusvahelisest programmist, mille eesmärgiks on langurite arvu suurendamine looduskeskkonnas.

Langur ahve kutsutakse ka leheahvideks, kuna nende põhitoidus on lehed. Suured seedeorganid muudavad nende kõhu väga suureks.

Lisaks söövad need ahvid puuvilju, lilli ja rohtu.

Langur ahvidel on pikk keha ja pikk saba. Nende karvakatte värvus võib varieeruda, olles kas punane, pruun, hõbedane, hall, kuldne või must.

Täiskasvanud langur ahv kaalub 69 – 252 kilogrammi. Kehapikkus on 42,5 – 77,5 sentimeetrit. Saba pikkus 52,5 – 105 sentimeetrit.

Isased langur ahvid on suuremad kui emased.

Langurid elavad Indoneesia mäestikupiirkondade niisketel soistel aladel. Nad moodustavad 10 – 40 liikmega grupid. Langur ahvid liiguvad edasi hüpates.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles