Peeter Oja: haiget teeb, kui tänaval öeldakse, et oled pesemata

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Su nägu kõlab tuttavalt» kuues saade
Peeter Oja (Boy George)
«Su nägu kõlab tuttavalt» kuues saade Peeter Oja (Boy George) Foto: TV3

Täna toimus Pärnu kontserdimajas suurejoonelise tele-show «Su nägu kõlab tuttavalt» finaal! Elu24 oli kohapeal uudistamas ja osalistega juttu tegemas.

Täna laulate Henrik Normanniga duetti. Kelleks kehastute?

Seda ei tohi me avalikustada. Ütlen vaid, et kehastume Ameerikast pärit naisterahvasteks.

Millal teile grimmi hakatakse tegema? Praegu olete veel täitsa enda nägu.

Meile hakatakse grimmi tegema siis, kui suurem möll on möödas, kuna esineme viimastena. Grimmile kulub kokku täna viis ja pool tundi. Aga see pole veel midagi hullu - vahepeal on meile grimmi tehtud lausa kaheksa või üheksa tundi. Kui Stevie Wonderiks kehastusin, istusin grimmitoolis kokku kaksteist tundi - hommikul kella kuuest alustati jumestuse peale kandmist ja õhtul kell kuus pääsesin proovi. Parukas pandi vahetult enne esitust lava taga veel pähe.

Pärast peab vist terve päeva grimmi mahapesemiseks broneerima?

Jah, korraga ei saagi kogu grimmi maha. Kõigepealt lähed duši alla, seejärel käid saunas, et poorid lahti higistada. Vahepeal puhkad tunnikese, et korrata tegevust. Päris must sa järgmisel päeval enam pole. Väikese liialdusega võib öelda, et neegrigrimmi pealepanek ja mahavõtmine võtab laias laastus terve nädala aega.

Aga see on elu ja see ei peagi lihtne olema. Eriti kurb on siis, kui tänaval öeldakse, et oled pesemata. See solvab, teeb haiget.

Kas saite ise valida, kelleks kehastuda?

Seekord oli võitlus lausa, kuna igasuguseid asju üritati pähe määrida, kuid kompromissi tulemusena valisime sellised tegelased, kellega kuidagigi toime tuleme.

Oleme duetti oma tuttavatele esitanud, kuid neil ei tule üldse ette, kellega on tegu. Vaatamata sellele, et sõnad ja viis on tuttavad. Seega loodame, et grimm ehk toetab meie esitust.

Kas ärevus on sees?

Mul on kogu aeg närv sees, magasin täna öösel vaid paar tundi, kuna kogu aeg mõtlesin sellele, kuidas esinemine välja tuleb - sünnitad ju omamoodi last.

Kui pikalt te proovi tänaseks tegite?

Kolm nädalat, seekord oli proovideks rohkem aega. Iga päev küll ei teinud, kuid kokku tulid ikka viiepäevased töönädalad. Iga päev  harjutasime kaks-kolm tundi. Teinekord harjutasime lausa kaks korda päevas - et tekst, meloodia ja liikumine saaksid selgeks.

Füüsiliselt on vist naiseks kehastumine väga raske?

Jaa, kontsad on meil kogu aeg all. Meil oli isegi plaanis võtta Ott Kiivikaga ühendust, et ta meile teeks spetsiaalselt jalgadele mõeldud trenni. Sääremarjadele on kohutav koormus - mitu korda tekkisid krambid.

Proovid toimusid Pärnus või Tallinnas?

Alguses toimusid proovid WAFis, kolm viimast päeva aga oleme olnud Pärnus. Teatrilaval oleme proovi teinud kolm korda. Aga näosaade on ikka suur aja- ja rahakulu, kuna see on siiski heategevuslik saade. Isegi võiduraha antakse heategevusele.

Nõustusite saates osalemisega vaid ülla eesmärgi nimel?

Jaa, et saaks teistele head teha.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles