Põltsamaa nokitseja pakub taastusravi hauakividelegi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saade "Eesti nokitseb"
Saade "Eesti nokitseb" Foto: Kanal 2

Seekordses Kanal 2 leiutajatesaates «Eesti nokitseb» esitleti muu seas elektrit tootvat trenažööri, lõbusaid sepistusi ning geniaalset jälitusseadet.

Põltsamaa külje all tegutsev Enno näitas, et pesumasinast saab korraliku silgusuitsutusahju. Hetkel nokitseb pullimees puust naisterahva kallal. Enno pidas kuus aastat matusekontorit, kuid nüüd teeb ta hauakive, veab surnuid ja korrastab haudu. Ta mõtles ka välja, kuidas muldvanu hauakive efektiivselt puhastada. Lisaks on Enno tatrafänn ning suutis ehitada perfektselt toimiva tatravestki

Nagu paljudele teistelegi, ajas Heldurile nokitsemistahte peale krooniline rahanappus. Vana jalgratas, käiakivi ning jupp pesumasinast - Helduril valmis trenažöör, mis toodab ka elektrit. Pooletunnise väntamise järel põleb pirn toas päris mitu tundi.

Põlva vallas elab sepp Mati, kelle käte all on valminud paljud põnevad asjad - kahur, väntadega vedur-grill ja kaev, kus vesi sisaldab 40 protsenti etanooli. Oma naisele meisterdas ta kaks rauast roosi.

Supilinlased Harald ja Ard mõtlesid välja, kuidas rulluisutajad pimedas teistele nähtavaks teha. Süsteem on lihtne - vaja juhet, mõned LED-lambid ja natuke voolu ning rulluskudel põhjavalgus olemas!

Viimaks tutvustas Olavi Eestis valminud kõrgtehnoloogilist jälgimissüsteemi Navirec, millest on abi matkajatel ja lapsevanematel. Eriti populaarseks on seade saanud firmaomanike seas, kes saavad jälgida oma autode liikumist ja isegi seda, kas kütust varastatakse. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles