Depeche Mode'i soojendab Vilniuses Saksa elektroduo Diamond Version

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diamond Version
Diamond Version Foto: promo

27. juulil esineb Vilniuses, Vingis Parkis kultusbänd DEPECHE MODE. Leedu välikontsert saab olema Inglise trio ainsaks esinemiseks Balti riikides sellel aastal. Show erikülalisena astub lavale elektrooniline duo Diamond Version (Saksamaa).

Diamond Version on kaasaegse muusika kahe kõige eksperimentaalsema ja teedrajava artisti Byetone ja Alva Noto ühisprojekt. Beyetone ja Alva Noto on tuntud Saksa plaadifirma Raster-Noton tiiva alt tulnud sooloprojektide tõttu, mis «hägustavad piire sisemuse ja mõistuse vastandlikkuse vahel –  sidudes rõdu ja tantsupõranda ühtseks tervikuks.»

Muusikute sõnul avastab Diamond Version mängulise huumoriga igapäevastes sõnumites sisalduvat informatsiooni tarbimise kultuuri ning püüab kirjeldada igast ilmakaarest meid tabavaid hüüdlauseid, mis oma korduvuse tõttu oma mõtte kaotanud. «Omame mõlemad täielikku kinnisideed firmade logode suhtes. Kogusime hüüdlauseid ja asusime neid lugema, teadmata nende taga olevaid firmasid. Sellises koguses ja neile keskendudes muutuvad need absurdseks,» ütlesid duo liikmed ning lisasid, et Diamond Version on esinemiste jooksul sündinud projekt. «Aeg-ajalt esitasime koos lisalugusid peale meie enda DJ-sette. Need spontaansed ja improviseeritud lood on alati olnud sellise erilise energiaga, mis meie soolotöödest justkui puudub.»

Kriitikud kirjeldavad duo loomingut «särava näitena piirideta digitaalsest loomingulisusest» ja «häbitult tantsupõrandasõbraliku muusikana». Sel aastal näeb ilmavalgust projekti esimene kauamängiv, enne selle avaldamist rõõmustab Diamond Version elektroonilise muusika fänne mitme EPga.

Briti kultusbänd Depeche Mode annab Baltikumi ainsa välikontserdi laupäeval. 27. juulil Vilniuses, Vingis Parkis.

Show leiab aset Depeche Mode’i uue maailmaturnee raames, mis stardib sellel laupäeval Nizzas, Prantsusmaal.

 Piletid Depeche Mode’i Vilniuse kontserdile on müügil Ticketpro internetipoes aadressil www.ticketpro.ee, kõigis Ticketpro müügipunktides, Statoili teenindusjaamades. Selverites ning valitud Eesti Posti kontorites üle Eesti.

Depeche Mode’i Vilniuse kontserdi produtsent on BDG Music koostöös LiveNationiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles