Tänavust HÕFFi väisavad mitmed õudus- ja ulmefilmi legendid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Brian Yuzna filmist «Seltskond»
Kaader Brian Yuzna filmist «Seltskond» Foto: Internet

27. - 30. märtsini Haapsalu Kultuurikeskuses kolmandat korda toimuval õudus- ja fantaasiafilmide festivalil (HÕFF) linastub tänavu 18 täispikka mängufilmi, neist enamik Eestis esmakordselt. Põhiprogrammi uute filmide kõrval on festivali fookuses uus Hispaania õudusfilm, legendaarse lavastaja ja produtsendi Brian Yuzna filmide retrospektiiv ning Poola-Eesti ühistöös valminud ulmeklassika «Navigaator Pirx».

Festivali kavas on midagi nii õudus- kui fantastikafilmide austajatele ning traditsiooniliselt pakub festival maiuspalu ekstreemõuduse huvilistele. Esimest korda näidatakse täispikkade filmide ees ka auhinnatud lühifilme.

Kokku on käesoleva aasta HÕFFil filme 12 riigist ning festivali austavad oma kohalolekuga kaks õudusfilmi suurnime. Otse Indoneesiast oma uue filmi võtetelt saabub Haapsallu 1980ndate aastate modernse õudusfilmi üks rajajaid Brian Yuzna, kes raius produtsendina oma nime ajalukku filmiga «Re-Animator» (1985) ning kelle režissööridebüüt «Seltskond» (1989) seisab tänaseni veidraimate filmide edetabelis kõrgel kohal. Yuznale on festival pühendanud eriprogrammi, mille autor ise sisse juhatab.

Kohal on ka 1978. aastal valminud ulmefilmi «Navigaator Pirx» režissöör Marek Piestrak, kes oma madalaeelarveliste õudusfilmidega on saavutanud kodumaal Poolas austava hüüdnime «idabloki Ed Wood». Piestraki loomingu hindajatel on võimalus 70ndat juubelit tähistava vanameistriga kohtuda 29. märtsil filmi esmalinastuse 30. aastapäevale pühendatud seansi järel.

Kultuurikeskuses üllatavad sel aastal publikut veel populaarse ja kaasahaarava kunstiprojekti Boxwars töötuba, ning sellele järgnev «kastilahing» Haapsalu Kultuurikeskuse esisel väljakul.

Festivali soojendusprogrammi kahe filmi näol on võimalik vaadata Tallinnas kinos Sõprus 26. märtsil. HÕFFi ametlik avalöök toimub 27. märtsil Haapsalu Kultuurikeskuses hispaania ulmefilmiga «Ajaroimad».

Festivali korraldavad Haapsalu Linnavalitsus, Haapsalu Kultuurikeskus ja MTÜ Pimedate Ööde Filmifestival.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles