Pontsakas lemmikloom - kas ilus ümar või ohtlikult rasvunud?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader saatest Tohter Olaf
Kaader saatest Tohter Olaf Foto: Kanal 2

Lemmikloomale maiuspalade andmine on loomaomanikele arvatavasti tuttav. Kas ka teadmine, et ülekaal võib vähendada looma eluiga?

Arvatavasti on üsna paljudele koeraomanikele tuttav tunne, et oma lemmikule tahetakse pakkuda sama toitu, mida isegi süüakse, vahendab kliinik.ee. Nii on ka Tohter Olafi saadet külastanud kuueaastase koeratüdruk Lotega, kelle maiuspala on kanakoivad. Lisaks igapäevasele toidukausile antakse koerale ka lisatoitu, mille kogust on raske arvestada.

Loomaarst Anu Poopuu sõnul on lemmikloomade ülekaalulisus üsna levinud. Pea iga teine loomakliinikust sisse astuv lemmikloom on soovitatavast kehakaalust pontsakam.

Paraku on selline eluviis kahjulik ning võib põhjustada lemmiku eluea lühenemist. Ülekaal on koormus kogu kehale -  nii liikumisaparaadile kui südame-veresoonkonnale.

Arst andis ka nõu, kuidas kindlaks teha, kas sinu lemmik kaalub liialt palju: katsu koera rinnakorvi pealt, libistades käsi tagant ettepoole ning seejuures survet avaldamata. Olukord on hea, kui roideid on käega katsudes tunda. Vastasel juhul tuleb alustada kaalu langetamisega.

Kuna Lote kaalus  51,2 kg ehk siis 30 protsenti lubatust enam, on tal viimane aeg hakata kaalu jälgima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles