Viljandi nokitseja chopper on politseile pinnuks silmas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäevaõhtuses Kanal 2 saates «Eesti nokitseb» sai näha puiduga töötavat mosset, põnevaid osavusmänge, chopperit ja vee all töötavat kaamerat.

Harjumaal Kolgal tegutseb Lembit, kellel elamise kunst täielikult käpas. Kodusooja ammutab leidur saepurust, elektrit aga tuulest. Lembitu puugaasil sõitev mosse pole küll veel valmis, kui ta otsustas selle kaamerate ees siiski tööle panna. Masina käivitamine võtab umbes 15 minutit ning kahe pangitäie puuklotsidega saab Lembitu sõnul sõita umbes 50 kilomeetrit.

Ülo võttis südameasjaks välja mõelda mänge, mis lapsed arvuti tagant minema meelitaks. Mängud on lihtsad ja geniaalsed, üks neist meenutab näiteks õngemängu, milles nööri otsas rippuva jubinaga tuleb sihtmärki tabada.

Viljandi noormees Joosep ehitas pisikese chopperi. Masina 50-kuubikuline mootor pärineb muruniidukilt, esimene ratas jalgrattalt, tagumine aiatraktorilt ja raam on sajaprotsendiliselt ise väänatud.

Joosep on mopeediga mitmed korrad politseile vahele jäänud ja saate filmimise ajal juhtus see taas. Selgus, et masinal puudavad vajalikud laternad ja suunatuled ning see ei vasta seega nõuetele. Joosep pääses hoiatusega.

Teemar ehitas veealuse kaamera, millel on omasuguste ees kaks plussi - odav hind ja väikesed mõõtmed. Kuni 30 meetri sügavusel töötavate kaameratega kaardistatakse Eesti territoriaalmerd ning nad on end täielikult õigustanud.

Pärnus tegutseb meistrimees Ivo, kes oskab kõike. Ta on ise ehitanud kompressori, kettülekandega puulõhkumismasina ja neli traktorit. Ühte nendest vedas edasi omaehitatud bokserdiiselmootor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles