Tartu nokitseja paigutab torudesse kosmoseniiti

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Eesti nokitseb" saatejuht Erik Lill
"Eesti nokitseb" saatejuht Erik Lill Foto: Kanal 2

Neljapäevaõhtuses Kanal 2 saates «Eesti nokitseb» sai näha unimootorratast, jäätisepulkadest lapsepõlvekodu, uudset torude soojendamise võimalust, ökoautot ja laulvaid patju.

Elar, Ülo ja Jürgen keevitasid käepärastest vahenditest kokku põllumehe õudusunenäo - üherattalise mootorratta. 1200-kuubikulise riistaga saab sõita vaid otse ja osad inimesed nimetavad seda sportadraks. Hetkel on Eestis selliseid masinaid vaid üks.

Äksi asulas elab käsitöölemb ja muidu hakkaja Vaike. Ühel hetkel otsustas naine taastada oma lapsepõlvekodu ja hankis tuttavalt kastitäie jäätisepulkasid. «Jäätisepulkadest kodu ja õu aitab mul meenutada lapsepõlveaegu,» ütles Vaike.

Kirglik suitsetaja tartlane Enno ehitas süsteemi, mis varustab eluruume ööpäevaringselt värske õhuga. Lisaks hakkas mees kasutama rakettidelt pärit teflonniiti torude soojendamisel.

Tuntud Pärnu autoehitaja ja restauraator Jüri sai hakkama omapärase projektiga - ta ehitas valmis kahekohalise auto. Ökonoomse masina põhi on pärit Zaporožetsilt ning 900-kuubikuline mootor Jaapanist.

Viljandi padjavabrikus valmib kõiksugu und soodustavaid vidinaid, alates lõhnapatjadest kuni ventileeritavate tekkideni. Kõige tipuks tuli idee teha laulev padi, mille sisse on peidetud väikesed kõlarid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles