Ben Afflecki «Argo» oli Kuldgloobuste jagamisel võidukas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ben Affleck
Ben Affleck Foto: SCANPIX

Hollywoodi näitleja ja režissöör Ben Afleck sai oma linateose «Argo» eest Kuldgloobuse filmiauhinna.

Lisaks parima režissööri auhinnale sai «Argo» ka parima draamafilmi Kuldgloobuse, edastab BBC.

«Argo» põhineb päriselul ning käsitleb diplomaatilist kriisi Iraanis Teheranis USA saatkonnas. Islamistid vallutasid USA saatkonna, võttes pantvangi 52 inimest. Kriis kestis 444 päeva – 4. novembrist 1979 kuni 20. jaanuarini 1981.

«Argo» produtsentideks on Grant Heslov ja George Clooney.

Parima meesnäitleja auhind draama kategoorias läks Daniel Day-Lewisele USA presidendi Abraham Lincolini rolli eest filmis «Lincoln». Ta heitis auhinda vastu võttes Bondi filmi «Skyfall» teemal nalja.

Jessica Chastain sai parima draamanäitlejanna Kuldgloobuse osatäitmise eest filmis «Zero Dark Thirty». Ta kehastab selles maailma esiterroristi Osama bin Ladeni jälgi ajavat CIA agenti.

Briti lauljanna Adele sai parima filmilaulu auhinna James Bondi filmi «Skyfall» samanimelise pala eest.

Parima stsenaariumi auhind läks Quentin Tarantinole ta filmi «Django Unchained» eest.

Samas filmis üles astunud Christopher Waltz sai parima meeskõrvalosatäitja Kuldgloobuse.

Muusikali või komöödia kategoorias sai Kuldgloobuse Tom Hardy muusikal «Les Miserables». Selles filmis ühte peaosalist kehastav Hugh Jackman sai nimetatud kategoorias parima meesnäitleja auhinna.

Muusikali või komöödia kategoorias sai naispeaosatäitja Kuldgloobuse Jennifer Lawrence osatäitmise eest filmis «Silver Linings Playbook».

Parimaks välismaa filmiks kuulutati Austria oma, Michael Haneke käe all valminud «Amour».

Parima komöödiaseriaali auhind anti seriaalile «Girls», milles mängivad peaosi Lena Dunham, Allison Williams ja Zosia Mamet.

Draama kategoorias läks Kuldgloobus seriaalile «Homeland». Samuti sai Kuldgloobuse selle seriaali näitleja Damian Lewis, kes kuulutati parimaks meesnäitlejaks. Nimetatud auhinna sai ka Clare Danes oma osatäitmise eest seriaalis «Homeland». Ta kuulutati draama kategoorias parimas naisnäitlejaks.

Miniseriaali kategoorias kuulutati parimaks meesnäitlejaks Kevin Kostner ta osatäitmise eest seriaalis «Hatfields & McCoys».

Samas kategoorias sai parima naisnäitleja auhinna Julianne Moore osatäitmise eest seriaalis «Game Change». See seriaal sai ka parima miniseriaali Kuldgloobuse.

Viimased kolm aastat juhtis Kuldgloobuste gaalat Ricky Gervais, nüüd olid tema asemel kaks komöödianäitlejannat  Amy Poehler ja Tina Frey. Gaalal astus üles ka USA endine president Bill Clinton. Tsremoonia tomus eile Beverly Hillsis.

Cecil B.DeMille`i auhinna, mis on elutöö auhind, sai seitsmekordne Kuldgloobuse nominent ja kahekordne Oscari saaja  Jodie Foster.

Kuldgloobus (Golden Globe Awards) on USA filmi- ja teleauhind, mida Hollywoodi välisajakirjanike assotsiatsioon annab välja alates 1944. aastast.

Kuldgloobuse auhindade saajad valib 86 liikmest koosnev žürii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles