Topeltvõidukas Põhja-Tallinn

Kaarel Arb
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülipopulaarne ja eilsel «Aastahiti» galal mitu auhinda pälvinud Põhja-Tallinn andis oma debüütalbumi esitluskontserdi saatesarja «R2 Live» raames.
Ülipopulaarne ja eilsel «Aastahiti» galal mitu auhinda pälvinud Põhja-Tallinn andis oma debüütalbumi esitluskontserdi saatesarja «R2 Live» raames. Foto: Jelena Rudi

Tallinna ööklubis Club 777 toimunud galakontserdil selgusid eile Raadio 2 korraldatava Eesti suurima muusikaküsitluse «Aastahitt» tänavused võitjad. 18. korda toimunud küsitluse võitis kodumaiste artistide arvestuses popräpp-ansambel Põhja-Tallinn ning välismaa lugude kategoorias Adele. Aastahiti hääletusel osales enam kui 5000 inimest.

Raadio 2 peatoimetaja Henry Kõrvits märkis, et tänavu võidutsenud Põhja-Tallinn tegi ka omamoodi ajalugu, haarates seni ainsa Eesti artistina enda kätte nii esimese kui ka teise koha. Esikohale jõudis eelmise aasta lõpus tähelepanu kogunud ja konkursil «Eesti laul» kandideeriv «Meil on

aega veel», teisele kohale hääletasid raadiokuulajad loo «Lähen ja tulen», mis ilmus 2011. aasta viimasel päeval ning kasvatas eelmisel aastal jõudsalt varem suhteliselt tundmatu Põhja-Tallinna fännide hulka.

Eesti lugude arvestuses sellist kaksikvõitu varem ükski artist saavutanud ei ole.

Kolmandale kohale jõudis Eesti lugude arvestuses Ott Leplandi Eurovisiooni-hitt «Kuula!», mida peeti üheks favoriidiks. Lepland jõudis aastahiti hääletusel esikolmikusse ka kahel eelmisel aastal.

Mullu platseerus Leplandi «Tunnen elus end» Ewert and the Two Dragonsi ning Getter Jaani ja Koit Toome järel kolmandaks. Kaks aastat tagasi jäi Leplandi lugu «Süte peal sulanud jää» alla samuti Koit Toomele.

Raadio 2 muusikajuhi Erik Morna sõnul ongi Eesti lugude arvestuses alati suurem võimalus aastahiti tabeli esiotsas maanduda artistidel ja bändidel, kes on kuuldavad ja nähtavad olnud erinevate meediakanalite kaudu. «Objektiivselt võttes on enim võidušansse neil vähestel, kes on lisaks raadiole pääsenud esile ka pildiga – «Eesti laulu» ja «Eesti otsib superstaari» finalistid ning Youtube’i klikimagnetid,» märkis Morna.

Seda kinnitab mehe sõnul ka fakt, et Põhja-Tallinna lugu «Lähen ja tulen» on Youtube’is vaadatud üle miljoni korra ning vaid kuu aega tagasi üles laaditud «Meil on aega veel» juba üle 800 000 korra. Ka Ott Leplandi «Kuula!» on Eurovisiooni toel kogunud üle miljoni vaatamise, neist suure osa siiski ilmselt väljastpoolt Eestit.

Välismaiste lugude arvestuses võidutses tänavu taas Adele, sedakorda uue Bondi-filmi nimilooga «Skyfall». Korea popsensatsioon PSY saavutas teise koha hitiga «Gangnam Style», Rihanna «Diamonds» jäi kolmandaks.

Eesti artistide arvestuses jagatavatest eriauhindadest pälvis parima uue tulija tiitli samuti Põhja-Tallinn.

Aasta demo-auhinna pälvis äsja saate «Eesti otsib superstaari» võitnud Rasmus Rändvee ansambel Facelift Deer.

Raadio 2 toimetuse lemmik on elektroonilise muusika artist Sander Mölder, kes on alternatiivringkondades kogunud tuntust pärast 2011. aastal mainekas Red Bull Music Academys osalemist.

Eile päeval kell 12 alanud kaheksatunnises mammutsaates mängisid Erik Morna ja Koit Raudsepp ette nii Eesti kui välismaa lugude esineljakümne lood kuni neljanda kohani. Õhtul klubis Club 777 toimunud vanusepiiranguta galal kuulutati välja esikolmikud ning Eesti lugude arvestuse parimad esitasid oma hitte otseettekandes.

Lavale astusid ka eriauhinna pälvinud artistid, kes Henry Kõrvitsa sõnul paistsid Eesti muusikaelus lõppenud aastal enim silma. Galakontserdist toimus veebiülekanne ka Raadio 2 kodulehel.

Aastahitt 2012

Eesti kolm parimat:

• Põhja-Tallinn «Meil on aega veel»

• Põhja-Tallinn «Lähen ja tulen»

• Ott Lepland «Kuula!»

Välismaa kolm parimat:

• Adele «Skyfall»

• PSY «Gangnam Style»

• Rihanna «Diamonds»

Parim uustulija: Põhja-Tallinn

Aasta demo: Facelift Deer

Raadio 2 lemmik: Sander Mölder

Allikas: Raadio 2 «Aastahiti» gala

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles