Jõumees Voldemari pink võtab seljavalu ära

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saade "Eesti nokitseb"
Saade "Eesti nokitseb" Foto: Kanal 2

Neljapäevaõhtuses Kanal 2 leiutajatesaates «Eesti nokitseb» esitleti pildistavat mudelhelikopterid, poksitrenažööri, seljapinki, rehvitöötlusmasinaat ja uudset mängu.

Kristjani huvi lennumasinate vastu sai alguse aastaid tagasi. Ta meisterdas raadio teel juhitava mudelhelikopteri, millele on monteeritud aerofotode tegemiseks fotokaamera. Kaamera keerleb ja pöörleb nii, nagu vaja, ja lisaks fotokale saab ligi 100 000 krooni maksvale lennumasinale külge kruttida videokaamera. Kümneaastase lennustaažiga Kristjani sõnul pole kopteri juhtimine naljaasi, selle õpib ära umbes kahe aastaga.

Haapsalus tegutseva poksiklubi treener Ülo esitles isetehtud ja pantenteeritud treeningvahendit. Seadeldisega trenni tegemiseks on vaja vallata kogu poksimistehnikat. Ülo leiutist katsetas maestro Peeter Saul, kellele jäi asjast väga hea mulje. «Seda seadeldist ootab edu, sest selle taga on elav inimene,» arvas Saul.

Tuntud hammasatleet Voldemar taastub hetkel puusaoperatsioonist ja ehitas oma teadmistele toetudes seljahädasid raviva pingi, millest mitmed kasutajad abi on saanud. Voldemar tunnistas siiski, et päris kõiki pole pink aidanud. Voldemar teeb ka kõik oma treeningriistad ise. Lõpetuseks näitas Voldemar, et vaatamata puusaoperatsioonile on ta varsti lavalaudadel tagasi - hammastega 80 kilo laualt tõsta polnud probleem.

Mida teha, kui kasutatud rehvide virnad hakkavad üle pea kasvama? Luunja teemeister Heimar ehitas masina, millega need uuesti ringlusesse panna. Idee sai ta Erki Noolelt endalt. Kolleegi sõnul on aitab masin kokku hoida miljoneid.

Viimaks sai sõna puutöömeistrina töötav Üllar, kes mõtles välja uudse mängu. Koroonalauas on nelja augu asemel üks, mis asub keskel. Lätlased olla imestanud, et miks ometi nemad selle peale ei tulnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles