Evelin Ilves: eksamitulemuste põhjal ei saa koole hinnata

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves
Evelin Ilves Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

Presidendi abikaasa Evelin Ilves ütleb, et gümnaasiumide lõpueksamite tulemused lahterdavad koolid otsekui lõplikult headeks ja halbadeks, kuid see ei kajasta tegelikku olukorda.

«Olen kindel, et häid koole on rohkem, kui mahub seniste pingeridade etteotsa - veelgi enam, need pingeread moonutavad tegelikku pilti,» sõnas Ilves Tartu Ülikooli eetikakeskuse viiendal väärtuskasvatuse konverentsil «Hea kooli mõõdupuud», vahendab Õhtuleht.

«Eksamitulemustel on oma tähendus, kuid mitte lõplik liigitamaks mõnda kooli heade hulka, sest lapsekesksus, koolihirmu puudumine, head suhted nii õpilaste, õpetajate kui ka õpilaste ja õpetajate vahel, töö- ja tervisekasvatus, hea koolitoit, koostöö kodudega, kaasaegse mõtlemise kujundamine ühiskonnast ja keskkonnast - need on vaid mõned olulised asjad, mida meil on põhjust healt koolilt soovida lisaks tunniplaanist lähtuvatele teadmistele.»

Ta lisas, et  soovib, et kogu Eesti astuks olulise sammu lähemale leidmaks meie koolide headuse hindamiseks senisest sobivamad mõõdupuud, et me liiguksime tõepoolest arengut ja koostööd toetava kooli poole. «Selle poole, et kustahes Eestis me elaksime, teaksime, et meie laps saab maailma parima hariduse, just ilmast hoolimise ja teadmise mõttes.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles