Ansambel Apelsin esitleb saates «Täna õhtul» uusi laule

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti popmuusika omaaegne uhkus, ansambel Apelsin on 35-aastase karjääri jooksul mitmel korral suikunud surmaunne, kuid siis Dracula kombel ikka ja jälle ellu ärganud.

«Mõnikord lihtsalt on sellised ajad, et pole vajadust sellise pundi järele,» ütles ansambli asutaja ja hing Tõnu Aare.

«Aga kui tuleb vajadus, siis poetame kirstukaant ja põmm! –hüppame välja!»

Maikuus täituva juubeli puhul on ansamblil plaanis üle 21 aasta avaldada jälle päris uute lugudega plaat.

«Praegu on tulnud jälle vaim peale, töö istub. Vahepeal ei istunud,» kinnitas Tõnu Aare.

Vahur Kersna külalistena saates «Täna õhtul...» esitatakse kolm lugu tulevaselt plaadilt ning võimas ülevaade kadestamisväärsest kullafondist, muuhulgas tulevad ette kandmisele hitid nagu «Matkalaul», «See viis», «Aeg ei peatu» ja «Sügistuuled».

Eino Baskin analüüsib saates Apelsini huumori eripära, Helin Mari Arder nõustub, et tema isa on üks kaunimaid meeshääli Eesti muusikas ning ansambli fännklubi juht selgitab, miks nad kontsertidel rinnahoidjaid lavale ei loobi.

Kõigele lisaks kummutatakse teatmeteostes ja artiklites levinud valefakt, et Apelsini esimene esinemine avalikkusele toimus 12. mail 1974 Mati Talviku saates «Suveõhtu». Tegelikult oli see päev 11. mai ja saade «Laupäevaõhtu».

Saadet «Täna õhtul Apelsin» näeb ETVs pühapäeval, 12 aprillil kell 20.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles