Lennuk lendas minema ilma piloodita

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk lendas minema ilma piloodita
Lennuk lendas minema ilma piloodita Foto: Wikipedia.org

Suurbritannias Goodwoodis toimunud lennu-show ajal lendas üks lennuk minema ilma piloodita.

Piloot käivitas lennuki propellerit käsitsi,  kuid lennuk hakkas nii kiiresti liikuma, et tal ei jäänud aega kokpitti hüpata, kirjutab AFP.

Tuhanded lennuetenduse külastajad vaatasid õudusega, kuidas piloodita lennuk õhku tõusis, natuke maad lendas ja siis alla kukkus.

Arvatakse, et kui väikelennukile ei oleks puud takistusena ette jäänud, oleks ta täis kütusepaagiga võinud lennata üsna pika maa.

Väikelennuk oli just enne õhkutõusmist saanud täispaagi kütust.

1940. aastate väikelennukite eeskujul ehitatud lennuk hakkas liikuma enne, kui seda käivitanud piloot midagi teha sai.

«Sajad inimesed vaatasid suu lahti, kuidas «põgenenud» lennuk õhku tõusis ja ringe tegema hakkas,» sõnas show`l osalenud lennukiinsener Malcolm Phillips.

Mees lisas, et nad ei teadnud, mis suunas lennuk liigub ning kardeti, et ta võib pealtvaatajate kohal alla kukkuda, mõne teise lennukiga kokku põrgata või mõnele ehitisele langeda.

«Tavaliselt pannakse enne propelleri käivitamist käsipidur peale ning rataste all on pidurdusklotsid. Seekord läks midagi aga väga valesti,» sõnas lennukiinsener.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles