Järvamaa nokitseja toodab kollast lund

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Eesti nokitseb" saatejuht Erik Lill
"Eesti nokitseb" saatejuht Erik Lill Foto: Kanal 2

Seekordses Kanal 2 saates «Eesti nokitseb» näidati geniaalset mutilõksu, värvimiini, klapplauda ja

killer

-roboteid.

Juba aastakümneid on Toila alevikus aiapidajaid kollitanud mutid. Pensionär Heino leidis lahenduse ja seadeldise valmistamiseks on vaja tavalist kilukarpi, puuliistu, aluskarpi ja raadiot. Helisignaal annab märku, millal mutile kallale tormata ja nüüd on härra iluaed muttidest peaaegu vaba. Heino imestab ka, mida kõike prügimäele viiakse - sealt leidis ta omale täiesti töötava lauaarvuti. Heino aias peletab rästaid eletrooniline öökull.

Väätsa mehed Janek ja Raid on nõuks võtnud sõjamängusid veel huvitavamaks teha. Viimane täiustab paintballi-relvi, tegi tennisepalle sülgava kahuri ning maalimas ainulaadse värvi-maamiini. Leiutise sisse saab markeriks panna tavalist vett, millele lisab efekti toiduvärv - saates demonstreeriti kollast. Nii et järgmine kord, kui Väätsale satute ja kollast lund märkate, siis vaadake ette!

Tallinlase Arvo leiutised on tehtud odavatest ja käepärastest vahendistest. Kuumavetoruga lahendas ta ära ühe tuttava probleemi - duši all käies ei lähe tema peegel kunagi uduseks. Arvo põhileiutiseks on aga ühe käega manipuleeritav klapplaud.

Viimaks tutvustati Tallinna Tehnikaülikooli robotiklubis valminud kolmekiloseid isemõtlevaid tapjaroboteid ning Toivot, kes ehitab ise tsikleid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles