Kertu Jukkum: otse-eetri ootamatused tuleb oskuslikult lahendada

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kertu Jukkum
Kertu Jukkum Foto: TV3

Tuntud raadiohääl ning armastatud sporditüdruk Kertu Jukkum on ka teleshow «Tähed jääl lava taga» saatejuht. Kuna tegu on Kertu jaoks esimese otsesaatega, siis Buduaar otsustas Kertuga rääkida huvitavatest seikadest, mis just otsesaate tegemist puudutavad.

Nagu otsesaate tegemisel ikka, tuleb vahel ette ootamatuid olukordi ning naljakaid vahejuhtumeid. «Otsesaate tegemine on alati täis seikluseid. Kunagi ei tea, kas otse-eetri ajaks on ikka kõik paigas nii nagu planeeritud ja kokku lepitud. Näiteks esimene saade, mil olime üheskoos operaatori ja intervjueeritavaga kitsastest koridoridest läbi jooksmas, sekundid otse-eetrini jäänud ja ühtäkki takerdus kaamerajuhe mu jala ümber. Keegi liikuma ei saanud ja mul juba tekkis tunne, et nüüd tuleb sealsamas lõksus olles saatega alustada. Aga ei, sain jala lahti ja jõudsime paar sekundit enne otse-eetrit õigesse paika kohale,»naerab Kertu.

Aga kumb on siis lihtsam - kas otsesaate tegemine või salvestamine? »Aeganõudvam on kindlasti saadet ette salvestada, sest siis tehakse alati mitmeid asju ümber ja muudetakse jooksvalt plaane, sest on aega ja võimalust nõuda perfektsust. Kuid otse-eeter on alati raskem. Kõik ootamatused, mis paratamatult esile kerkivad, tuleb oskuslikult lahendada. Koguaeg tuleb valmis olla milleks tahes ja midagi ümber teha ei saa. Minu õnn, et mul on raadio otse-eetri kogemus, kuigi tele on selles mõttes veelgi raskem, et lisaks häälele peab ka pildiline osa olema läbi mõeldud,»kirjeldab Kertu, milliste tingimustega tuleb otsesaate tegemisel arvestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles