Anne Hathawayst saab Judy Garland

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Judy Garland 1939. aasta filmis «Võlur Oz»
Judy Garland 1939. aasta filmis «Võlur Oz» Foto: Wikipedia.org

Hollywoodi noorema põlvkonna staar Anne Hathaway hakkab nii Broadwayl kui ka filmis mängima 1930. – 1940. aastate staari Judy Garlandi.

Garlandi elust tehtavad lavastus ja film põhinevad Gerald Clarke`i raamatul «Get Happy: The Life of Judy Garland», kirjutab BBC.

Garlandi elu käsitleva lavastuse lavastajat ja filmi režissööri ei ole veel avalikustatud.

Anne Hathaway sai kuulsaks noortekomöödiatega «Printsessi päevikud» ja «Võlutud Ella».

Hathaway jäi kriitikutele positiivselt silma ka 2006. aastal filmis «Saatan kannab Pradat», kus tema kaasstaariks oli kogenud Meryl Streep.

Judy Garlandi karjäär Hollywoodis algas juba lapseeas. Garland saavutas ülemaailmse kuulsuse 1939. aastal filmiga «Võlur Oz», kus ta mängis Dorothyt.  Samast filmist pärineb ka klassikaks saanud laul «Somewhere Over the Rainbow».

Garland sai Grammy auhinna ning oli kahe filmiga «A Star is Born» (Täht on sündinud) ja «Judgement at Nurenberg» (Nürnbergi protsess) Oscari nominent.

Garlandi eraelu oli üsna keeruline. Ta oli viis korda abielus ning püüdis mitu korda enesetappu teha. Garland suri 1969. aastal ravimite üledoosi tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles