Jaga muljeid Lady Gaga kontserdilt: kas jäid rahule?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lauluväljak pärast Lady Gaga kontserti.
Tallinna lauluväljak pärast Lady Gaga kontserti. Foto: Elu24 lugeja

Tallinna lauluväljakul esines popstaar Lady Gaga, kelle šõu jaoks kerkis lauluväljakule hiiglaslik keskaegne loss. Staar manitses tuimalt kaasaelavaid eestlasi, öeldes, et see on popkontsert, mitte matus.

Elu24 reporteri tähelepanekud Tallinna lauluväljakult:

Kell 18.30: Oru väravas järjekorda pole. Liiklus on rahulik ja inimmasse ka näha pole. Liigeldakse vaikselt, kiirustamata. Parklas Lasnamäe värava juures on ruumi veel piisavalt.

Kell 19.05: Rahvas aegamööda koguneb. Soojendaja ootus. Tibab vihma. Masse pole ja järjekordi ka mitte.

Kell 19.34: Üle väljaku on tunda šašlõkilõhna. The Darkness on laval ja hurjutab publikut: «Sing motherf***ers!»

Kell 19.40: Lauluväljaku vahetus lähedusesest kerkis silmapiirile hiiglaslik tossupilv. Tulekahjule viitas ka kaugemalt kostuv päästeteenistuse auto häiresignaal. Samal ajal jäi laval esinenud inglise gläm-roki The Darkness solist optimistlikuks ja viskas nähtuse üle koguni nalja: «Midagi põleb! Hirmuäratav! Ma ütlen, kui leegid siia jõuavad. See on vähim, mida saan teha!»

Kell 20.00: The Darkness lõpetas. Tänase õhtu kuningannat Lady Gagat oodatakse lavale 20.30ks. Šõu kestab orienteeruvalt kaks tundi. «She will blow your mind!» lubas lavalt lahkunud The Darkness.

Kell 20.13: Oru värava taga on hinnanguliselt 40meetrine järjekord. C-sektoris, ehk kõige tagumises kontserdialas on külalisi eriti hõredalt. Mõned uudishimulikud on otsustanud Gagat kuulata väravate tagant. Lava ees karjuvad juba ootusärevil fännid: «Lady Gaga, Lady Gaga...».

Kell 20.15: Elu24 terav reporterisilm fikseeris kontserdile saabunud Kroonika peatoimetaja Krista Lensini.

Kell 20.19: Lauluväljaku lavaesine on juba rahvamassidega täitunud, C-sektoris haigutab tühjus.

Kell 20.33: Vivaldi aastajad on kavas (kõlaritest kostub klassikaline muusika). Vikerkaar laululava vastas, vihma enam ei tiba. Aplaus on suur, publiku hulgas kostab siit-sealt hõikeid. Staari ennast (Lady Gagat) pole aga kusagil. Ekraanidelt võib osa saada aga Lady Gaga parfüümi reklaamist.

Kell 20.48: Lady Gaga saabus lavale koos tantsijatega musta ratsu seljas. Esimeseks looks kõlab «Born this way».

Kell 21.11: Küll on alles show: Lady Gaga vahetab iga loo tagant kostüümielemente - 20 minutiga mustast ja seksikast püstoliga vampiirinaisest kollase daamiliku kleidini. Siis aga jälle valge maani seelik.

Kell 21.16: «Bad Romance». Gaga keskaegse lossiga lava erinevatel tasanditel liiguvad tantsijad. Publiku hulgas on märgata elavnemisilminguid. Vanemad on oma pisipõnnid õlgadele tõstnud, et needki parema vaatepildi osaliseks saaksid. Mitmed fännid on oma nutitelefonidega viimast võtmas ja laval toimuvat filmides oma hobioperaatori oskuslikkust demonstreerimas.

Kell 21.30: Pärast lugu «Judas» kolis show lossi teisele korrusele Gaga buduaari.

Kell 21.42: Lady Gaga pajatas, et hotellis öeldi talle justkui eestlased olevat reserveeritud ning ei pruugi plaksutadagi. Staar vastanud seepeale, et ju pole teda hoiatanud inimene tõelisi väikesi koletisi näinud. «Let's prove that motherf***er's wrong. It's a popconcert, not a funeral! Get drunk and vomit to each other for the next 2 hours! Have fun!» (Tõestame sellele värdjale, et tal pole õigus. See on popkontsert, mitte matus! Jooge end purju ja oksendage üksteise peale järgmised kaks tundi - lõbutsege! - toim). Algas lugu «Telephone».

Kell 21.49: Lady Gaga lavalt: «Having a good time? If not, I don't give a fuck!» (Kas teil on lõbus? Kui ei ole, siis mul ükskõik - toim) ning näitas seepeale oma tagumikku. Enne bravuurset žesti sõitis staar laval tsikliga, millele oli kinnitatud Eesti lipp.

Kell 21.55: Fännid viskasid lavale gaga nuku, mullitaja ja särgi kirjaga «Kill this bitch» (Tapke see l**s - toim). Samuti valgeid roose ja muud fännikraami, teiste seas Lady Freakin' Gaga särk. Gaga nuusutas roose, fännid hakkasid mullitama. Gaga sulas seepeale: «Aww, kust te need (mullitajad) saite?» ja tõmbas «Kill this bitch» särgi selga.

Kell 22.14: «You and I». Gaga jooksis suure Eesti lipuga pika tiiru laval ja lava esist ehtival poodiumil.

Kell 22.21: Pettumus fännidele: Lady Gaga suurelt väljareklaamitud «lihakleit» on tehtud kangast!

Kell 22.42: Algas lisalugude ootamise aeg. Lady Gagat karjutakse lavale tagasi.

Kell 22.45: Staar võttis kolmeminutlise puhkuse. Eelviimase loona kõlab «The Edge of Glory».

Kell 22.53: Sarnaselt Riias toimunud Lady Gaga kontserdile naerataski õnn ka ühele siinsele väikesele koletisele. Saar kutsus publiku hulgast lavale pisikese blondi parukaga tüdruku, kel olid jalas USA lipuvärvidega püksid, tanksaapad ja teksavest.

Kell 22.58: Gaga: «Head ööd!» ja kaisutas püünele kutsutud last ning laskus koos temaga platvormil lava sügavusse. Kaks tundi Lady Gaga pöörast šõud ongi vaadatud!

Gaga maailmaturnee «The Born This Way Ball» šõu põhielemendiks on 15. sajandi loss oma vaatetornide, kõrgete seinte, keeruliste käikude ning paljude teiste arhitektuursete atribuutidega.

Tänapäeval peetakse seda suurimaks lavakonstruktsiooniks maailmas, mis kunagi ühe turnee tarbeks ehitatud on. Lady Gaga enda sõnul on ta oma meeskonnaga töötanud kuid, et luua uhke ja pöörane lavakujundus.

«Minu uus šõu on justkui elektro-metal pop-ooper; see on Alguse lugu, Kuulsuse kuningriigi tekkimine, mis jutustab sellest, kuidas me sünnime ja sureme tähistades,» ütles staar.

Lady Gaga show erikülalisteks on Briti glämmroki ansambel The Darkness ja DJ Lady Starlight.

«The Born This Way Ball» maailmaturnee on lauljatari kolmas kontsertreis ümber maailma ning on pühendatud stuudioalbumi «Born This Way» ilmumisele.

Kontsertturnee sai alguse aprilli lõpul Lõuna-Koreast ning Lady Gagal on plaanis anda selle raames üle 100 kontserdi. Sealhulgas ka riikides, kus ta varem esinenud ei ole.

Tallinna kontserdi eel nõustus Lady Gaga tegema pärast pikemat pausi intervjuud kahe Eesti väljaandega - Postimehe ja ERR-iga.

Tänasest Postimehest (25.08.2012) saab lugeda ka Lady Gagaga tehtud intervjuud.

Lisainfo:

  • Väravad avatakse: kell 17
  • Kontserdi algus: 19.30
  • Kontserdi lõpp: orienteeruvalt kell 24
  • Vanusepiirang: puudub
  • Ligipääs ratastooliga: olemas, ratastooliga külastaja saatja pääseb kontserdile tasuta
  • Invatribüünid: Tuletorni poolses servas
  • Parkimine: Mäe parkla - 3,2 eurot, Mere parklas invaparkla - tasuta
  • Tasuta rattaparkla: Mere väravas, rattalukk peab olema endal, alaline valve puudub
  • Pakihoid: Mere ja Oru värav - 1 euro
  • Piletikassa: Oru ja Mere kassa (olemas kaardimakse võimalus)
  • Fotoaparaat, kaamera: ei ole lubatud

Jaga muljeid kontserdilt - kuidas meeldis?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles