Filmisari naistest jätkub

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel linastub Uue Kunsti Muuseumis Uli Gaulke ja Jeannette Eggerti (Saksamaa) linateos „Abiellu minuga".
Reedel linastub Uue Kunsti Muuseumis Uli Gaulke ja Jeannette Eggerti (Saksamaa) linateos „Abiellu minuga". Foto: Uue Kunsti Muuseum

Pärnu uue kunsti muuseumis jätkub dokumentaalfilmide sari, mis märtsis on pühendet naistele.

Reedel, 20. märtsil kell 18 linastub Uli Gaulke ja Jeannette Eggerti (Saksamaa) linateos „Abiellu minuga".

2003. aastal valminud tunni ja kolmveerandine linalugu räägib Havannasse puhkusele sõitnud sakslasest Erikust, kes vabaduse saarel armub esimesest pilgust kuubalannasse Gladysesse.

See puhkenud tunnete tulv ei muuda mitte üksnes täiskasvanute elu, vaid pöörab pea peale naise kaheksa-aastase poja Omaritogi rutiinse argipäeva: peagi sõidab poiss koos emaga elama kasuisa juurde Saksamaale.

Hamburgis jätkub kolme tegelase elu nii koomilistes, valulikes kui üllatavates olukordades. Ümberasumise keerdkäigud näitavad kultuuride vastuolulisusust, ent ka nende ületamise võimalikkust.

Film on eestikeelsete subtiitritega.

Laupäeval, 21. märtsil näeb uue kunsti muuseumis Louis Alvarezi ja Andrew Kolkeri filmi „Sex: naine".

Jänkimeeste 2003. aastal vändatud 70 minuti pikkune kinopilt on jäädvustus sellest, kuidas filmi autorid rääkisid avameelsusele kuuskümmend ameeriklannat, et nad lubaksid heita pilku nende intiimelu saladustele.

Tänu massimeediale teab peaaegu igaüks meist, mida arvavad seksist Cosmo tüdrukud ja naised teleseriaalist „Seks ja linn". Vähe või üldse mitte teatakse aga keskmise ameeriklase eelistustest. Kuidas käitub tavaline ameerika naine voodis?

Sarja filmid linastuvad reedeti ja laupäeviti kell 18, pääs muuseumi kinosaali on prii.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles