Cosmopolitani pikaajaline peatoimetaja suri 90-aastasena

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helen Gurley Brown
Helen Gurley Brown Foto: SCANPIX

Ajakirja Cosmopolitan kauaaegne peatoimetaja Helen Gurley Brown suri 90-aastasena.

Brown oli selle väljaande peatoimetaja 1965 – 1997, edastab The Telegraph.

Ta oli peatoimetaja 1960. – 1970. aastate seksuaalrevolutsiooni ajal. Cosmopolitanis siis avaldatud artiklid ärgitasid naisi oma õiguste ja vabaduse eest seisma.

Brown suri selle nädala esmaspäeval pärast lühiajalist haigust New Yorgi Presbyterian Colombia haiglas.

Cosmopolitani väljaandja Hearts Coropration kirjutas järelhüüdes, et Brown oli maailma üks tähelepanuväärsemaid naispeatoimetajaid ning naisajakirjanike õiguste eest seisjaid.

New Yorgi linnapea Michael Bloomberg nimetas Browni miljonite naiste eeskujuks nii töös, maailmanägemuses kui riietumises.

Filmiprodutsent David Browniga abielus olnud Helen Gurley Brown sai kuulsaks 1962. aastal avaldatud raamatuga «Sex and the Single Girl». Ta õpetas naisi, kuidas saada rahaliselt iseseisvaks ning jääda iseseisvaks ka suhtes.

Browni raamatut müüdi esimese kuu jooksul rohkem kui kaks miljonit eksemplari.

Ta asus Cosmopolitani juhtima 1965. aastal ning viis tiraaži 800 000 eksemplarilt 2,5 miljoni eksemplarini. Samuti leiutas ta termini «Cosmo Girl», mis tähistab elurõõmsat ja sõltumatut noort naist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles