Erki Nool mekkis politseielu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Nool
Erki Nool Foto: Elmo Riig / Sakala
Tänases TV3 telesaates «Au tööle!» katsetas Eesti sportlane Erki Nool elu politseinikuna.

Alustuseks läks Nool Paikuse politseikooli ja tegi läbi kõik kehalised katsed, mida nooredki sisseastumistel tegema peavad. Edasi mindi aga koos politseinik Toomasega Pärnu linna peale patrullima.

Esimese ülesandena peatasid politseinikud kinni autosid, tuletamaks juhtidele meelde, et turvavöö peab sõites peal olema. Trahvi polnud meestel plaaniski teha. Paarikümne minuti jooksul peatati kinni 6-7 ilma turvavööta sõitnud juhti.

Esimene väljakutse viib Noole patrulli Mai tänavale ühte joodikut kainenema transportima. Nool tundis huvi, kaua mees ilma joomata saab olla ning mis kell ta alustas ja kaua üldse on pikim paus ilma alkoholita olnud.

Hilisem mõõtmine näitas, et hommikul kümnest saati joomine oli mehele tekitanud 2,9-promillise joobe.

Enne sööma minekut peatas Nool tänaval kinni ühe Soome vanapaari ning uuris neilt, kas kõik on korras ja et ega nad karda miskit. Soomlastel oli kõik kõige paremas korras.

Nool rääkis, kuidas Ameerika filmides istuvad politseinikud alati autos, joovad kohvi ja söövad sõõrikuid ning leidis seepeale, et nad peaksid üritama natuke ameerikalikkust oma päeva juurde pookida. Selle peale mindigi sõõrikukohvikusse sõõrkuid sööma ja kohvi jooma.

10-aastane poiss oli oma 4-aastase sõbra kalapoes ära kaotanud. Politseinikud läksid koos poistega uurima, et äkki on väike kaaslane juba koju jõudnud. Õnneks nii see oligi, poisid suutsid lihtsalt veidi paanikat tekitada.

Päeva lõpetuseks viis väljakutse politseinikke bensiinijaama, kus üks natuke verine mees oli endast täiesti väljas ja karjus seal. Hullumeelne karjus korduvalt, et ta ei anna kellelegi nuga ning et kutsub Peeter Võsa välja. Mees anti üle kiirabile .

Erki Noole patrullpartner Toomas leidis, et sportlane sai politseitööga hästi hakkama, eriti veel arvestades, et mees tegi seda esimest päeva. «Selliseid mehi oleks rohkem vaja,» leidis politseinik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles