Vein ja õlu aitavad luude tihedust säilitada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vein ja õlu aitavad luude tihedust säilitada
Vein ja õlu aitavad luude tihedust säilitada Foto: SCANPIX

USA Tuftsi ülikooli toitumisteadlaste sõnul võib mõõdukalt tarbitud vein ja õlu luudele hästi mõjuda ning aidata tihedust säilitada.

Teadlased rõhutasid, et alkoholi liigtarbimine see vastu nõrgendab luid, kirjutab LiveScience.

Teadlased uurisid üle 60-aastaste inimeste tervislikku seisundit ja alkoholi tarbimist.

Tulemused näitasid, et mõõdukas alkoholi tarbimine aitas vanemaealiste luudel säilitada nende tihedust ja elastsust.

«Ka varasemad üldised uuringud on näidanud, et alkohol mõjub eakate luudele hästi. Meie aga keskendusime konkreetselt kolme alkoholirühma: õlle, veini ja likööri mõjudele. Uuring näitas, et nende katsealuste, kes tarbisid klaas veini või pudeli õlut päevas, luud olid tervemad ja tihedamad,» selgitas uuringu juht Katherine Tucker.

Tuckeri ja ta kolleegide sõnul mõjub luutihedusele hästi õlles leiduv silikoon. Mis veini ja likööri puhul luude tihedust mõjutab, veel kindlaks ei tehtud.

Uurijad rõhutasid, et alkoholi liigtarbimisel on vastupidine mõju, muutes luud nõrgemaks ja hapramaks.

Teadlaste sõnul ei piisa luude tervena hoidmiseks ainult mõõdukast alkoholi tarbimisest, vaid võtmeks on mitmekülgne ja tervislik toitumine ning liikumine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles