Galerii: "Koolitantsu" žürii kiitis Pärnu laste tantse

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitantsu Pärnumaa eelvooru ajal müüdi fuajees meeneid.
Koolitantsu Pärnumaa eelvooru ajal müüdi fuajees meeneid. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

"Koolitants 2009" laupäeval toimunud Pärnumaa maakondlikul tantsupäeval esitati kahe kontserdi jooksul kokku 75 laste-, vaba-, Eesti-teemalist,

show

-, estraadi- ja tänavatantsu.


Peale Pärnu ja Saaremaa suuremate tantsukoolide osales festivalil palju noorte endi kokkuseatud tantsutruppe, paljud tantsud olid tantsijate omalooming.

Väga arvukalt oli esinejaid kõige väiksemate laste hulgas - näha sai 18 lastetantsu. Uues, säästutantsu kategoorias osales 4 tantsu. Publikut üllatas vaimukalt näiteks Rääma põhikooli tants "Elektri kokkuhoid", kus sõna otseses mõttes hoiti elektrit kokku taskulampide valgel tantsimisega ja toodi lavale muusika tegemiseks oma solist.

Ühtlaselt tugevat taset näidati show- ja tänavatantsude kategoorias. Kõige rohkem panid publiku kaasa elama tänavatantsud, kus sai näha stiilipuhast breiki, moodsat hiphoppi, efektseid lavasõusid ja kostüüme.

"Koolitantsu" žürii kiitis Pärnu tublisid tantsijaid ja huvitavaid tantsuseadeid. "Pärnu üllatas meeldivalt sõna kasutamisega laste- ja vabatantsus," ütles žürii liige Stassi Šois. "Ka lastetantsud olid leidlikumad, kui oleme eelneval kuuel tantsupäeval näinud. Mõnevõrra kõrgemad olid meie ootused tänavatantsu kategoorias, aga jäime üldiselt rahule."

Žürii liige Mart Kangro arvas, et konkurents läheb igal aastal järjest tugevamaks ja finaalkontserdile saajate hulgas on oodata tihedat rebimist. "Ei piisa ainult parimast esinemisest, vaja on olla eriline," kommenteeris Kangro.

"Koolitantsu" piirkondlik tantsupäev toimub 25. märtsil, festivali lõppkontserdid 18. ja 19. aprillil Pärnu kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles