Endine priimabaleriin Mari Savitski tuleb taas lavale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Savitski
Mari Savitski Foto: promo

Endine priimabaleriin Mari Savitski astub taas tantsijana lavale tantsuteatri T-Ballett kooseisus.

Esmaspäeval, 2. aprillil esietendub tänavu loodud rahvusvahelise tantsuteatri T-Ballett debüütlavastus «Ohlala...Ca c`est passé comme ca» ehk «See juhtus nii...», kus esineb solistina ka Mari Savitski.

Viis aastat tagasi professionaalse balletikarjääri pilatese ja õpetajatöö vastu vahetanud Mari Savitski sõnul otsustas ta taas tantsukingad jalga panna, kuna talle pakuti rolli põnevas uues ettevõtmises. «T-Balleti koreograafi Tõnu Veileri uus lavastus tundus nii oma sisulise kontseptsiooni kui ka vormi poolest paeluv ja kaasahaarav projekt,» kirjeldas Savitski. «Lavastus on emotsionaalselt laetud ja huvitava sõnumiga, mis on iga tantsija jaoks inspireeriv,» lisas Savitski.

Mari Savitski oli aastatel 2004 - 2007 teater Vanemuine balletisolist. Tema solistikarjääri repertuaarivaramusse kuuluvad näiteks «Giselle», «Peer Gynt», «Pähklipureja», «Don Quijote» jpt. Lisaks on ta tantsinud mitmetel maailmalavadel (sh Peterburis ja New Yorgis).

T-Balleti debüütlavastus «Ohlala...Ca c`est passé comme ca» ehk «See juhtus nii...» etendub Eestis vaid kahel korral: 2. aprillil Vene Teatris ja 4. juunil Rahvusooperis Estonia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles