Genialistide Klubi tuleb Tallinna tähelepanu koguma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivar Põllu
Ivar Põllu Foto: Sille Annuk

Hiljuti Tartus suletud Genialistide Klubi kolib homsest erinevatesse Tallinna öölokaalidesse, et kolm päeva järjest pidusid korraldada. Postimees uuris festivali korraldajalt Ivar Põllut, mis teoksil.





Mis olukorras on populaarne peopaik Genialistide Klubi praegu?


Praegu taotleme projektiga ehitusluba, et saaks teha mõned äkilisemad liigutused päästeameti nõuete täitmiseks. Mõned asjad, mis ehitusluba ei vaja, on tehtud. Majale tuleb saada tervikuna uus kasutusluba.



Loodame, et saame ajutise kasutusloaga tuua veebruaris välja kaks teatrilavastust, nagu oleme pikalt planeerinud. Märtsis loodame saada päris load.



Millal ja miks klubi loodi?


Genialistide Klubi on loodud veel ajal, kui Genialistid ise ka esinesid. Ja see ongi loodud eelkõige selliseks kohaks, kus oleks mõnus esineda. Ja loogiline on, et kui on mõnus esineda, siis on ka üritus mõnus.



Ja inimestele meeldib. Muusikutele meeldib meie juures ja ehk paljuski selle eest nad võitlevad, et koht alles jääks. Et oleks Tartus selline esinemispaik. Et kultuuri ei pea tegema ainult klantsitud ja glamuursetes kohtades.



Mis Tallinnas toimuma hakkab ja kes esinevad?


Tallinnas on viis kontsertüritust. Von Krahlis toimub ülemajaüritus, kus näidatakse kino, esinevad ansamblid indie’st pungini ja kõlavad ka elektroonilisemad helid.



Kinosaalis näeb filmiprogrammi Tartu boheemkinost, teatrisaalis esinevad Vaiko Eplik, Chalice ja Jaan Pehk ühise läbipõimunud soolo(de)kavaga, Triophonix sõlmib muusikat ja kunsti. All baaris esinevad Ska Faktor, Flowers of Romance, Leegitsev Sidrun ja Honey Power.



Teiste ürituste täpsem kava on üleval Genialistide Klubi koduleheküljel www.genklubi.ee.



Miks te sellise peosarja korraldate?


Loodame saada tähelepanu ja miks mitte ka raha. Inimesed küsisid, kuidas nad saavad aidata. Me siis lõime võimalused, kuidas saaks. Keegi ju ei pea.


See on vabatahtlik. Meie pangakontole on näiteks annetatud juba mitu tuhat krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles