Kadi Viljak loodab Galojaniga kohtuda kohtus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojan
Anna-Maria Galojan Foto: Elu24

Vahetult enne aastavahetust lahvatas Elu24 veergudel skandaal veebiajakirja Trend24 omaniku Kadi Viljaku ja tema ühe alluva, endise kurikuulsa noorpoliitiku, Anna-Maria Galojani vahel. Näib, et tüli kahe kõva naise vahel ei taha ka uuel aastal vaibuda.

Anna-Maria Galojan on enda sõnul jahmunud, aasta viimasel päeval, Kadi Viljaku poolt tema vastu suunatud rünnakust Elu24s. «Kui tegemist poleks vana-aasta õhtuga, vaid 1 aprilliga, arvaksin, et see on labane aprillinali.»

Anna-Maria arvates kubiseb Kadi Viljaku Elu24le antud intervjuu faktivigadest.

Anna-Maria, millised faktid Sinu arvates ei vasta Kadi Viljaku antud intervjuus tõele?

Viljak väidab, et töövaidluskomisjoni pädevuses on otsustada dokumentide juriidilise korrektsuse ja töölepingu täpse täitmise üle, mitte anda hinnangut usaldusekaotuse, pettuse ja «muu» osas.

Minu arvates on aga Viljaku loetletud punktid on siiski seotud otseselt töölepingu täitmise või viimase rikkumisega. Kadi Viljak vist ei saa aru, et meediaäri, nagu ka muud ärivaldkonnad peaksid oma tegevuses lähtuma seadustest.

Oma intervjuus mainis Kadi Viljak, et sinu hea sõber, Edgar Savisaare nõunik, Oleg Harlamov oli palunud Viljakul sind tööle edasi jätta. Kas see vastab see tõele?

Ka see väide ei vasta tõele. Ei minu ema, Harlamov ega keegi teine pole minu teada Kadi Viljakult seda palunud. Küll palus Viljak ise mind tööl jätkata. Mul oli kahju portaalist, sest selle idee iseenesest polnud sugugi lootusetu.

Soovisin nimelt suvel töölt lahkuda, kuna Viljak luges ebaseaduslikult minu isiklikke e-kirju ja käitus väga ebaeetiliselt, kui olin onu surma pärast leinas.

Nimelt Viljak rääkis nii kolleegidele, kui ka minu sõpradele-tuttavadele, helistades neid läbi, et äkki onu polegi surnud, vaid et tahan võib-olla lihtsalt puhata. Minu jaoks see on metsik käitumine, olin sügavalt šokeeritud kuidas nii võib.

Alles hiljem, kui nägin Viljakut Selgeltnägijate saates sain aru, et tema jaoks «lähedase» inimese surm võibki olla, isegi aastaid hiljem, just etendus või võimalus teleekraanilt ennast eksponeerida, mõtlemata hr. Mait Metsamaa lesele ega lastele.

Sinu intervjuudest erinevatele väljaannetele on jäänud mulje nagu tegeleks Viljak suisa sinu jälitamise-ja tagakiusamisega?

Jah, paari juhtumi puhul on olemas tunnistajad, mitte mingid anonüümsed isikud, kes võivad kinnitada Viljaku agressiivset ja ebanormaalset käitumist minu suhtes.

Kuidas teievaheline konflikt lõppeda võiks?

Nii mina kui ka teised Trend24 endised töötajad nagu Sirje Rattus, Inno Tähismaa, Hillar Kohv mõistaksid, kui proua Viljak ausalt tunnistaks, et pole võimeline oma võlgnevusi tasuma. Oleksime valmis pakkuma talle maksegraafikuvõimalust.


Ka kunagine Trend24 kaastöötaja Hillar Kohv saatis peale Viljaku ja Galojani loo ilmumist Elu24 toimetusse pahase kirja. Hillar kirjutas, et töötas Trend24s aprillist kuni sügise alguseni eelmisel aastal, kuid et tehtud töö eest ei makstud talle sentigi palka.

Hillar, millist rubriiki tegid Trend24s?

«Sõnumeid Viinahaualt». Põhiliselt sisaldas see uudisnuppe ja arvamuslugusid.

Miks sa sealt sügisel lahkusid?

Mulle hakkas vastu see, kuidas minusse suhtuti. Polnud mõtet nende heaolu nimel kaastööd teha ning enda head nime ja mainet nende tarvis lörtsida.

Millega sa rahul polnud?

Viljak pettis ja valetas mulle ning mul on kahju, et ma ei lõpetanud neile lugude tegemist juba siis ära, kui tore ja töökas Marilin Vikat sealt lahkus. Ja kõige lisaks ei makstud mulle sentigi! Isegi torti ei täitud välja teha!

Kadi Viljaku kommentaar Galojani loole:

Minu poolest võib Anna – Maria mind edasi süüdistada milles iganes – kägistamises, jälitamises – tehtud! Varsti juba vägistan teda ehk?

Aga juba vanad armeenlased ütlesid – varga peas põleb ka müts. Galojani peas lõõmab see müts eriti ereda leegiga. Nagu mitme maa jaanituled kokku – kui tsiteerida mu sõbrannat.

Mina tema asemel muretseksin EELi rahakadumise asjus tõsiselt, sest kuuldavasti jõuab süüdistus siiski ka kevadeks kohtusse. Ehk et ärgem suunakem meedia tähelepanu oluliselt ebaolulisele – ütleksid poliitilkud.

Ma ei lasku nii madalale tasemele, et hakkan oma isiklike vaidlusi meedias lahendama 5B tasemel nagu Galojan seda teeb – unustades oma politoloogise kõrghariduse.

Igaks vaidluseks on oma aeg ja koht. Loodan, et kohtume Anna-Maria Galojaniga õige peatselt tsiviilkohtus.

Ja kui Galojanil põleb töövaidluskomisjoni otsus – lugegu lõpust, kuu aja vältel saab edasi kaevata ja minu arust ma seda ka eelmises loos ütlesin, et seda ma ka teen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles