Staarvalvurimutt Salme: Ühikarotid tulevad taas!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salme Poopuu
Salme Poopuu Foto: Kanal 2

Neljapäeva hilisõhtu tõi Solarise kinno suure saalitäie noori filmistaare ja avaliku elu tegelasi. Nimelt toimus seal linateose «Vasaku jala reede» meeleolukas esilinastus.

Filmi eelarve oli produtsent Andres Poomi sõnul vaid närused 35 000 eurot, kuid  film võiks vabalt rinda pista Tarantino šedöövritega.

Filmi autoriteks oli kaks noort režissööri Andres Kõpper ja Arun Tamm. Kõpper astub muuseas üles ka Eesti Laulu poolfinaalis bändi Tenfold Rabbiti solistina.

Filmis osalenud staaride rivi on muljetavaldav. Lisaks Superstaar Ott Leplandile tegid filmis  kaasakiskuvad rollid ka näitlejad Taavi Teplenkov, Priit Võigemast, Ivo Uukkivi, Hendrik Toompere Jr ja  Raivo Trass.

Pööraselt andeka rollisooritusega sai maha staarjuuksur ja tantsutäht Lauri Pedaja. Värvikaid tibisid mängisid Playboy Eesti kaante vahelt tuule tiibadesse saanud kaunitarid Gerli Rosenfeld ja Margret Järv.

Muusikutest astusid filmis üles veel ansambli Aides muusikud Mikk Simson, Taavi Paomets ja Konstantin Tsõbulevski.

Märkimata ei saa jätta ka Ühikarottide-Salmena tuntust kogunud Salme Poopuu humoorikat vanaema rolli

Salme: noortega koos töötada on super! Nad suhtuvad vanematesse inimestega pieteeditundega ja võtavad vahel ka nende nõu kuulda.

Teiseks, kuna nad on alles filmikooli lõpetanud, siis nad püüavad tööd teha nii nagu neile koolis on õpetatud ehk siis täpselt ja põhjalikult. Valgus ja kaadri seaded ning heli on kõik täpselt paigas. Tööd tehakse väga süvenenult.

Noored teevad seega tööd nagu professionaalid?

Jah! Aga loodan et professionaalid mulle nüüd kallale ei tule... Aga pean ütlema et nn professionaalid lasevad palju rohkem üle jala. Neil on see asi juba niivõrd käes ja nemad kujutavad ette end ei tea kellana. Püüavad asja toota, toota ja toota. Kiiresti ja palju.

Aga noored püüavad ikka ka kunsti teha. Minu arvates on see väga kena ja ka kasulik. Mulle see väga meeldib. Olen sattunud paljudesse tudengifilmidesse ja seepärast oskan seda ka analüüsida.

Salme, sa oled nagu filmistaar juba! Kas see annab sinu elule ka särtsu juurde?

Loomulikult! Täna näiteks läksin spetsiaalselt esilinastuse puhuks juuksed ära lõigata ja kerge soengu teha.

Aga tegelikult lasin juuksed korda teha ka sellepärast, et lähiajal algavad taas Ühikarottide võtted. Kohe peale Vabariigi aastapäeva pean jälle võtteplatsil olema.

Millal uued Ühikarottide osad eetrisse jõuavad?

Täna peaks teles olema viimane kordus, siis on nädal vist vahet ja seriaal jätkub siis juba uute osadega. Viis osa on juba valmis. Arvan, et tänu Tuuli Roosmaale läks Ühikarottide filmimine ikka edasi.

Ja sina oled ikka valvurimutt Salme rollis?

Ikka, Ikka! Nüüd on meil ainult üks teine ühiselamu, kus tegevus toimub. Kuna eelmised poisid ja tüdrukud lõpetasid kooli, siis viidi mind üle uude Meditsiinikooli ühiselamusse, kuna seal oli endine valvur kuhugi kaduma läinud. Ufod olid ta ära viinud.

Seega oli vaja sinna karmikäelist naist ja kooli direktor ütles jälle, et noh Salme, aita hädast välja! Ja nüüd ma olengi siis Meditsiinikooli ühikas, kus on enamus tüdrukud. Aga probleemid on neil ikka samad.

Pahad poisid ja head tüdrukud?

Õnneks poisse on seal ainult kolm. Tüdrukuid on see-eest rohkem. Probleemid on samad. Ainult ma ise püüdsin stsenaristile märku anda, et ta kirjutaks minu rolli rohkem headust sisse.

Aga lõpuks sain ka ise aru, et vaatajale läheb peale rohkem ikka action. See käe silitamine ja kohutav headus ei lähe lihtsalt peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles