Hiina politsei palkas näitlejad pangaröövi mängima

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Röövel.
Röövel. Foto: jupiterimages.com
Hiina Zhenzhou provintsi politseijuhid palkasid õppuse jaoks näitlejad pangaröövi mängima, kuid jätsid enda teada, et tegu on vaid treeningreidiga.

Politsei palgatud neli meest tungisid panka, võtsid turvatöötajatelt relvad ning käskisid kõigil põrnadale heita, kusjuures nii pangatöötajad, külastajad kui kohale saabunud politseinikud uskusid, et tegu on tõelise rööviga, vahendab Ananova.

«Röövlid» haarasid ühelt külastajalt koti, mis sisaldas ligi 300 000 Eesti krooni väärtuses raha ning põgenesid. Kahe tunni pärast olid linna erinevad politseijaoskonnad kõik «röövlid» tabanud.

Seda, et sisuliselt kujutas pangas toimunu endast õppust, teadsid vaid kohaliku politsei direktor ja asedirektor.

Nüüd on mehed aga kriitikatule alla langenud – neile heidetakse ette, et mõni näitlejaist võinuks «röövi» käigus surma saada, kuna neid tõelisteks röövliteks pidanud politseinikud võinuks tule avada.

Samuti leitakse, et juhtunu võis pangatöötajate ja külastajate psüühikale halvasti mõjuda.

Politsei esindaja sõnul polnud korrakaitsjatel kindlat plaani, kuidas õppust läbi viia ning selle toimumiskoht ja «röövi» korraldus otsustati vahetult enne õppuse algust.

«Eesmärgiks oli testida jaoskondade reaktsiooni ja nende tegevuse koordineerimist,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles