Mehed võtavad kaks korda rohkem riske kui naised

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehed võtavad kaks korda rohkem riske kui naised
Mehed võtavad kaks korda rohkem riske kui naised Foto: SCANPIX

Briti psühholoogide kinnitusel võtavad mehed tööl kaks korda enam riske kui naised.

Ekspertide sõnul on mehed juba geneetiliselt sellised, et nad käituvad viisil «õnn soosib julgeid», olles seikluslikumad ja hoolimatumalt käituvad kui naised, edastab The Telegraph.

Naised seevastu käituvad tööolukordades vaoshoitumalt ning mitte nii suuri riske võttes.

Uurijate sõnul oli neile üllatuseks, et meeste ja naiste riskeerimise vahe nii suur on.

Uuringu autori Geoff Trickey kinnitusel lõhe meeste ja naiste vahel on evolutsiooni poolt paika pandud, aidates suurendada järglaste ellujäämisvõimalusi.

Varajastes küttide-korilaste ühiskondades võtsid mehed palju riske, kui nad jahil olid. Mehed olid need, kes tõid pere lauale põhilise toidu. Naiste ülesandeks oli hoolitseda kodukolde, laste ja taimede eest, olles alahoidlikud.

Psühholoogid haarasid uuringusse 2000 inimest, kes töötavad 20 erineval elualal.

Trickey sõnul püüavad tänapäeva tööandjad luua firmas või organisatsioonis olukorra, kus meeste pealhakkamine ja naiste alalhoidlikkus oleks tasakaalus. See aitab firmal edukas olla.

«Naiste strateegia, mis on tasakaalu hoidmine ja ettevaatlik tegutsemine aitab pehmendada meeste impulsiivset, hooletut, seikluslikku tegutsemist. Kuid suur lõhe naiste ja meeste riskivõtmise vahel oli meie uurimisgrupi jaoks üllatus. Mehed võtavad naistest kaks korda enam riske. Naised on seega kaks korda ettevaatlikumad,» selgitas uurija.

Ta lisas, et riskide võtmine on vajalik, kuid neid tuleb teha mõõdukalt ja tasakaalu säilitades.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles