Video: Merkuuri lähedal nähti ebatavalist suurt objekti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merkuur
Merkuur Foto: SCANPIX

USA kosmoseagentuuri NASA astronoomid nägid 1. detsembril Merkuuri lähedal kummalist kosmilist objekti.

UFO entusiastide arvates võis tegemist olla tulnukate alusega, edastab Daily Mail.

NASA teleskoobi Heliospheric Imager-1 tehtud piltidelt paljastus, kuidas päikese koroonapurske ajal tekkis Merkuuri lähedale nagu eikuskilt üks suur objekt.

Koroonapurse tõi see esile varem märkamatu objekti.

NASA teadlaste sõnul võis see tekkida pilditöötluse tagajärjel, mitte ei ole mingite tundmatute kõrgelt arenenud olendite kosmoselaev.

Teleskoobipilte analüüsis ka USA mereväeuuringute laboratooriumi teadlane Nathan Rich, kelle arvates oli tekkinud objekt lihtsalt pilt eelmise päeva Merkuurist.

Kindlustamaks, et tegemist ei ole päikese koroonapurske mõjutusega, võrreldi  kahel päeval Merkuurist tehtud fotosid. Sellega sai eristada kõik kiirelt liikuvad ja muutuvad objektid.

«Eristamisel tekib probleem, et kui objektid on pikslites, siis võivad nad ühte sulada. Ei ole võimalik, et tegemist on UFOga, mis on täpselt Merkuuri suurune. Merkuur on umbes sama suur kui meie Kuu. Mingit ebatavalisust ei pruukinud olla, tegemist oli pilditehnika moondega,» selgitasid asjatundjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles