Vaata, kuidas staarlinnapea süütas Raekoja õnnetul kuusepuul advendiküünla!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval, esimesel advendil süütasid Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja Tallinna praost Jaan Tammsalu Raekoja platsi õnnetul jõulupuul esimese advendiküünla.

«Jõulukuusk, mis täna seisab raehoone ees on kordades suurem ja uhkem, kui see mille püstitasid siia rahvale imetlemiseks Mustpeade vennaskonna liikmed  paastu ajal aastal 1441,» uhkustas staarlinnapea.

«Vennaskonna liikmed kandsid kuusepuu platsile oma õlgadel ja kaunistasid selle roosidega. Tore, et kraana suudab täna siia Raekoja platsile püsti panna palju suurema puu,» rõõmustas Savisaar.

Küünla süütamise tseremoonial soovis linnapea kõigile kaaslinlastele optimismi ja toimekust iseenda, oma lähedaste ja meie linna hüvanguks, vahendas Raepress.



Traditsioonilisel advendiküünla süütamise üritusel Raekoja platsil  laulsid Tallinna praostkonna Jaani, Kaarli, Püha Vaimu, Peeteli, Toomkoguduse, Nõmme Rahu, Viimsi ja Saksa koguduste koorid. Kõik soovijad said viia äsja süüdatud leegilt küünlatule ka oma koju jõulusoojust looma.

Peale esimese advendiküünla süütamist lülitati sisse kuuse valgustus, mis tänavu koosneb 80 LED lambiketist 9600 tulukesega ning 15 komplektist lumepallvalgustitest kokku 300 valguspunktiga. Kuuse latva kaunistab kolme valgusketiga ladvatäht.
 

Kiika pildigaleriid veel uhkelt kõrgustesse küündivast kuusepuust Raekoja platsil!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles