Mosleminaine tõsteti vale fraasi tõttu lennukist maha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mosleminaine tõsteti Southwest Airlines lennukilt maha
Mosleminaine tõsteti Southwest Airlines lennukilt maha Foto: SCANPIX

USA kodakondsusega mosleminaine tõsteti lennukilt enne selle õhkutõusmist maha, kuna ta olevat oma mobiiltelefoni öelnud lause: «See on kindel minek!»

Irum Abbassi, kes lendas San Diegost San Josesse, olevat enda sõnul öelnud: «Ma pean lõpetama!», edastab Daily Mail.

Kolme lapse ema otsiti läbi ning ta tahtis uuesti lennukile minna, kuid meeskond ei lubanud, kuna neil tekkis terrorismikahtlus.

Naine läks järgmisele lennule. Psühholoogiharidust omandav Abbassi andis Southwest Airlinesi San Diegos kohtusse teda «alandanud intsidendi eest».

«Meeskonnal tekkis kahtlus tema religiooni tõttu. Kui ta oleks olnud blondide juuste ja sinist värvi silmadega, siis ei oleks teda lennukilt maha tõstetud,» lausus naise advokaat James McElroy.

Abbassi kinnitusel kulus turvateenistusel ta läbiotsimiseks kolm minutit ning tema juurest ei leitud midagi ohtlikku.

Kuid piloodi sõnul oli meeskonnal temaga ebamugav lennata ning selle tõttu naist pardale ei lubatud.

 Talle anti reisiluba järgmisele lennule San Josesse.

«Ülikoolis psühholoogiat õppiv naine jäi uurimiseksperimendist ilma ning ta ei pruugi ülikooli õigel ajal lõpetada,» selgitas advokaat.

Southwest Airlines esindaja Chris Mainz sõnas, et firma vabandas Abbassi ees talle tekitatud ebamugavuste pärast.

«Selle juhtumi puhul lähtusid töötajad reisija käitumisest ning meie kohus on kindlustada, et kõik kulgeks ilma ohtlike intsidentideta,» lisas esindaja.

Ta jätkas, et nende lennufirma ei diskrimineeri kedagi ning 40 aasta pikkuse tegevusaja jooksul on reisijad rahule jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles