Vale nime all esinejad muudavad suhtlusvõrgustikud kuulsustele nuhtluseks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Pedaja
Lauri Pedaja Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

Lauri Pedaja ütleb, et ta saatnud libakonto kohta mitu raportit, seda on teinud ka on tema sõbrad, kuid kasu sellest pole olnud.

«Lihtne näide: ajakirjanik tahab teha minuga intervjuud ja kirjutab mulle Facebooki. Satub vale konto peale ja saadab sinna küsimused. Konto omanik ajab mingit suvalist soga, lugu ilmub, ja mina ei saa midagi aru, kuskohast selline info tuli. Nii võib jube kergelt tekkida täiesti suvaline skandaal,» ütleb Lauri Pedaja Õhtulehele.

«Teine suurem risk on valekonto alt antud lubadused, millest mina midagi ei tea, ega oska pärast oodatagi süüdistusi, et lubasid esinema tulla, lapsed ootasid, kus sa olid,. Juba praegu on mitmed sõbrad-tuttavad pärinud, miks ma nende kirjadele ei vasta.»

«Olen saatnud libakonto kohta mitu raportit, on saatnud ka minu sõbrad, kuid kasu sellest pole olnud. Ilmselt saavad Facebooki turvajad liiga palju igasuguseid teateid ega jõua kõigega tegelda.Aga oktoobri keskel ajan asja tõsiseks ning pöördun politseisse.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles