"Augustibluus" üllatab eriprojektidega

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirk Fletcher on tänavuse "Augustibluusi" peaesineja.
Kirk Fletcher on tänavuse "Augustibluusi" peaesineja. Foto: www.augustibluus.ee

Augusti esimesel nädalavahetusel Haapsalus toimuva festivali "Augustibluus" programmis annavad tooni põnevad eriprojektid ja ürituse peaesinejaks on Kirk Fletcher USAst.

Korraldajate teatel peetakse 5.-6. augustini toimuva festivali peaesinejaks olevat 35aastast Fletcherit bluusimaailma A-kategooria artistiks, kes esineb maailma bluusifestivalidel sageli peaesineja staatuses.

Vähe sellest, et Fletcherit on nimetatud noorema põlvkonna maailma parimaks bluusikitarristiks, on ta ka kriitikute poolt tänapäeva kaalukaimaks bluusbändiks nimetatud The Mannish Boys liige. "Augustibluusi" korraldajate kinnitusel ei esine Fletcher oma sooloprojektiga kuigi sageli ja seetõttu võib tema Haapsalu esinemist pidada harukordseks sündmuseks.

Väliskülalistest sõidavad "Augustibluusile" veel Copenhagen Blues Quartet, mis on Taani ja Norra kaalukaimatest bluusimuusikutest koosnev ühisprojekt; Jo’ Buddy & Down Home King III on aga korduvalt Soome parimaks bluusibändiks tituleeritud stiilne duo, mis mängib alternatiivse käsitlusega deltabluusi.

Hispaaniat esindab festivalil Peter Gun, keda soovitas varem Haapsalus esinenud maailmakuulus pianist Gene Taylor. Soovitaja sõnul on Gun mees, kes tunneb bluusi paremini kui paljud tema Ameerika ametivennad.

Eesti esinejatest tõstsid korraldajad esile eriprojekti Estonian Dream Boogie Woogie Band, mille koosseisus teevad kaasa Ivo Linna, Tanel Padar, Freddy Tomingas, Laur Joamets, Andres Joamets, Leo Suurtee, Ilja Sharapov, Olavi Oismann ning klaverivirtuoosid Margus Kappel ja Andu Kõiv.

Projekt keskendub boogie woogie’le, mis on valdavalt klaveril baseeruv hoogne bluusistiil.

Tõnis Mägi esitab "Augustibluusil" paremikku oma bluusiga seotud loomingust.

Vaigla Brosi nimeline kollektiiv toob lavale Raul ja Robert Vaigla ning Kaire Vilgatsi. Vaigla sõnul on tegemist projektiga, mis pakub muusikat Jimi Hendrixist Vaiglani.

Rahvusvaheline bluusifestival "Augustibluus" toimub sel aastal 18. korda. Kokku toimub festivali raames enam kui 20 kontserti ja eri lavadel astub üles esinejaid vähemalt kümnest riigist.

Festivali peakontserdid toimuvad kahel õhtul piiskopilinnuse õuel. Festivali päevasesse programmi mahuvad õpitoad ja traditsiooniline akustiline kontsert Haapsalu vanas raudteejaamas. Varajaste hommikutundideni toimub kahel ööl jämm kultuurikeskusesse loodavas Jim Beam Night Clubis. Lõbusaid inimesi võib näha musitseerimas välikohvikutes ja linnatänavail.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles