«Saladused»: looder mees ja hüljatud vanaema

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitlejad Leida Rammo ja Karin Tammaru saates «Saladused»
Näitlejad Leida Rammo ja Karin Tammaru saates «Saladused» Foto: Kanal 2

Seekordses Kanal 2 saates «Saladused» taaslavastati lugu mehest, kes ei tahtnud tööd teha ning vanainimesest, keda polnud enam kellelegi vaja.

Muidusööja mees

Liina kohtus ülikooli esimesel kursusel õppides Virgoga. Ta uskus, et leidis oma tõelise armastuse ning noored panid kiiresti leivad ühte kappi.

Kuna Liina elas oma ema juures väikeses korteris, tundus loogiline, et sinna kolib ka Virgo.
Mees aga tööl ei käinud ning varsti sai selgeks, et ega ta väga ei taha ka. Liina jäi lapseootele ning pidi rassima mitmel rindel - ta õppis, töötas ning kandis hoolt majapidamise eest.

Samal ajal otsis mees diivanil lesides tööd. Ühel hetkel sai Liinal kõrni ning viskas Virgo välja, kuniks ta endale töö leiab. Mees tuli tagasi ning väitis, et sai tööd turvamehena.
Kui tükk aega oli möödunud ja mees palka ikka veel koju ei toonud, hakkas asi kahtlane tunduma.

Vahepeal sai Liina ema hiigelarve, sest keegi oli tema telefonilt kallile erootikaliinile helistanud.  Virgo ütles, et arvatavasti ajas telefonifirma midagi sassi, sest kedagi pole sellel ajal koduski olnud. Lõpuks pidi ikka Liina ema arve oma taskust kinni maksma.

Ühel päeval tuli Virgole kõne, mille võttis vastu Liina. Helistaja tahtis tagasi 25 000 krooni ning ähvardas ta ära tappa, kui raha ei saa.

Liina läks meest töökohale otsima, kuid seal selgus, et sellist inimest pole seal kunagi ametis olnud.

Liina tegi politseisse tapmisähvarduse kohta avalduse ning otsustas Virgo välja visata. Ta leidis, et elu on niimoodi lihtsam ja ohutum. Õnneks jäi tapmisähvardus ainult ähvarduseks, kuid siiamaani on mõistatuseks, kus Virgo oma aega veetis.

Õnnetu vanaema

Saate teises loos näidati ühe vanaema pihtimust, keda polnud enam mitte kellelegi vaja.
Elina elas koos ema Annaga ühes majas ning päris pikka aega polnd nende suhted eriti roosilised. Elina poeg tunnistas, et polegi neid sõbralikult rääkimas kuulnud.

Elina polnud millegagi rahul, mida Anna tegi, ning Anna ei osanud ilma tegevuseta elada. Anna soovis haiglasse minna, kuid teda ei võetud sinna vastu. Siis murdis murdis ta sisse haiglakabinetti ja pani pihta hunniku ravimeid, mille võttis kodus sisse.

Ta jäi siiski ellu ning hall elu kodu jätkus. Kuna vanainimene jäi järjest hajameelsemaks, ei lubatud tal enam kodus midagi teha.

Anna veetis oma viimased elupäevad vanadekodus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles