Romaan «Tuulest viidud» sai teise järje

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margaret Mitchelli kuulsa romaani «Tuulest viidud» esmaväljaande esikaas
Margaret Mitchelli kuulsa romaani «Tuulest viidud» esmaväljaande esikaas Foto: Wikipedia.org

USAs kirjutas vähetuntud romaanikirjanik Donald McCraig kuulsale Margaret Mitchelli romaanile «Tuulest viidud» järje.

See on juba kuulsa romaani teine järg. «Tuulest viidud» esimene järjeromaan «Scarlett» valmis 1991. aastal Alexandra Ripley sulest, kirjutab Yahoo news.

See oli lugejate hulgas populaarne, sellest vändati isegi teleseriaal, kuid kriitikud tegid selle maha.

Teises järjes, mis kannab pealkirja «Rhett Butler`s People», on tegevust edasi antud ühe originaalromaani peategelase, Rhett Butleri silmade läbi.

«Rhett Butler on USA lõunaosariikide, Lõuna-Carolina ja Georgia päritolu naistemees, kes juhuslikult kohtub kauni Scarlett O´Haraga,» seisab raamatu tutvustuses.

Uus teose algus on enne kui Scarlett oma esimese «fiddle-dee-dee» ütleb ja ulatub 100 lehekülge kaugemale Mitchelli poolt Scarlett O´Harale suhu pandud kuulsatest sõnadest «Homme on uus päev», millega originaalromaan lõppeb.

Margaret Mitchelli romaani «Tuulest viidud» õigusi kaitsev advokaat Paul Anderson ütles, et avalikkus soovis uut raamatut ja originaalromaani õigusi kaitsev komitee andis teise samateemalise romaani ilmumiseks loa.

«Avalikkus soovis veel «Tuulest viidud» teemal romaani. Õnneks pole sée film «Rocky», millel on väga palju osi,» lisas Anderson.

Hollywoodis valmis 1939. aastal Margaret Mitchelli romaani põhjal film «Tuulest viidud», kus peaosades särasid Vivien Leigh ja Clark Gable.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles