Fotofestival õpetab fotost hansaaegseid maalinguid tegema

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskaegne kõrts Tartu linnamuuseumis.
Keskaegne kõrts Tartu linnamuuseumis. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Pärnu hansapäevadel on avatud kultuuriühingu Eesti Fotofestival telk, kus tegutseb profifotograaf Ülo Soometsa fotostuudio.

Fotostuudios saab hansaturu melu kõrval lasta ennast fotografeerida. MTÜ Kultuuriühing Eesti Fotofestivali juhataja Simon Tompeli jutu järgi võib stuudios tehtud fotodel ise hiljem arvutis fototausta vahetada või tellida see töö fotograafilt. Peale selle saavad hansapäevade külastajad ise stuudiovälguga kohapeal pilte teha.

Laupäeval, 2. juulil 16-17 korraldatakse Pärnu keskraamatukogus Photoshopi koolitus teemal "Kuidas teha fotost hansaaegne maaling". Tompeli selgituse kohaselt õpetatakse koolitusel, kuidas fotograaf saab hansa temaatikaga seotud pilte töödelda nii, et need paistaksid maalituna keskaja stiilis. Töötoas osalemiseks on soovitatav kaasa võtta sülearvuti, osalemine on tasuta ja eelregistreerimiseta.

Hansapäevade fotostuudio ja koolitus aitavad Tompeli sõnul edendada peatselt avaneva fotokonkursi “Suvepealinn” läbiviimist, kus kutsutakse üles pildistama Pärnu linna kõigi oma suviste võludega. Konkursi üks alateema on hansalinn. Konkursile esitatud parimad tööd jõuavad koostöös fototrükikojaga Minu Print lõuendile ja piltidest koostatakse fotonäitus.

Kultuuriühingu Eesti Fotofestival meeskond aitab kaasa Pärnu hansapäevade jäädvustamisele nii pildis kui videos. Fotograafid jäädvustavad muuhulgas hansariietuses kauplejaid ja külalisi ning pildid avaldatakse fotofestivali veebikeskkonnas.
 
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles