Ku Klux Klaniga liitumisest loobunud naine lasti maha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klu Klux Klaniga liitumisest loobunud naine tapeti
Klu Klux Klaniga liitumisest loobunud naine tapeti Foto: AP / Scanpix

USAs Louisiana osariigis lasti maha naine, kes osales poolsõjaväelise rühmituse Ku Klux Klaniga liitumise rituaalil, kuid hiljem muutis meelt.

Oklahomast  pärit naine palus end Pearli jõe ääres asunud laagripaigast New Orleansi tagasi viia, kuid seda ei tehtud, kirjutab AP.

Politsei leidis Ku Klux Klani laagripaigast mitme kilomeetri kauguselt metsast naise laiba. Juhtumiga seoses arreteeriti kaheksa inimest.

«Lisaks leidsid korrakaitsjad ka relvi, mitu selle rühmituse lippu ja valgeid kapuutsiga rüüsid,» sõnas St. Tammany maakonna šerif Jack Strain.

Streini sõnul värbas Ku Klux Klan naise interneti kaudu. Ta pidi sisse pühitsetama ning oma koduosariigis Oklahomas uut selle rühmituse algrakukest looma hakkama.

«Grupeeringu juht, 44-aastane Raymond «Chuck» Foster lasi naise pärast seda maha, kui viimane avaldas soovi laagrist lahkuda,» lisas šerif.

Foster arreteeriti ning talle esitati süüdistus teise astme mõrvas ilma võimaluseta kautsjoni vastu vabadusse pääseda.

Juhtumi uurijatel ei ole veel andmeid, milline oli Ku Klux Klaniga liitumise rituaal.

«Meil ei ole andmeid, kas nad jõudsid naise sisse pühitseda. Oletame, et nad alustasid, kuid ei jõudnud lõpule viia,» selgitasid uurijad.

Teistele arreteeritud isikutele esitati süüdistus korrakaitsjate töö takistamises ning neile määrati kautsjoniks 500 000 dollarit (üle kuue miljoni krooni).

Politsei andmetel kasutasid sealsed Ku Klux Klani liikmed enda kohta nimetust Dixie vennaskond.

«Selle grupi üldine intelligentsuse tase ei olnud just väga kõrge. Kuidas küll keegi võis mõelda, et nendega liitumine on hea mõte. See grupp oli üsna nõrgalt seotud ning mitte nii organiseerunud kui mõned teised Ku Klux Klani rühmitused. Tegemist on lihtsalt sotsiopaatidega,» laususid uurijad.

"Ku Klux Klan  on valge rassi ülemvõimu pooldav USA salaorganisatsioon. Asutati 1886 USA lõunaosariikides  vastukaaluks kodusõjajärgse Lõuna rekonstrueerimisele, eitades mustanahaliste kodanikuõigusi.

Selle rühmituse liikmed kannavad valgeid  kapuutsiga rüüsid ning põletavad öistel kogunemistel riste. Praegu tegutseb Ku Klux Klan poolsõjaväelise organisatsioonina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles