«Võsareporter»: tuntud Tori jõmm luttis vanaproualt Sierra välja

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võsareporter
Võsareporter Foto: Kanal 2

Hooaja viimases «Võsareporteris» tõttas Peeter Võsa appi vanaprouale, kellelt peteti välja auto.

Tegus Pärnu proua Vaike on plindris. Kolm aastat tagasi ostis ta Tori valla mehelt Ego Ennokilt küttepuid. Kui sama mees tahtis ära osta tema vana Ford Sierrat, oli esialgu rõõmu palju - saab lihtsa vaevaga autost lahti ja lisaks on ka talvepuudega pikaks ajaks hooleta, sest Ego lubas enamuse autorahast maksta samuti küttepuudes. Auto veeti minema, pooled puud toodi prouale ära ja see oligi kõik - pool lubatust on siiani maksmata.

Tehing tehti aastal 2008. Nüüd tahab proua võlga, 500 krooni ja viis ruumi puid, kätte saada.

«Võsareporter» põristas Tori suunas teadmata, mis juhtuma hakkab. Võlgu jäänud autoostja on nimelt endine narkokaubitseja, kes selle eest ka kohtu all olnud. Kinnimajja Ego küll ei läinud, kuid sai kolm aastat tingimisi.

33-aastane Ego pilgutas pärimise peale vaid silmi ega osanud keerulistele küsimustele vastata.

Siis üritas ta vanaproua vägivalgdselt ukse vahele pigistada ja mängis lolli edasi, justkui see teda päästaks.

«Saab siis, kui saab,» teatas mees, millal proua puud saab.

«Ah, kuulge, laske varvast siit!» nähvas Ego, puges oma urgu tagasi ja käratses veel järgigi, et «Võsareporteri» kutsumine oli küll viimane asi, mida proua Vaike teha tohtis, unustades, et tüssaja ei peaks üleüldse nii ülbe olema.

Seejärel seadsid Võsa ja proua Vaike sammud Pärnu politseisse, kus läheb see lugu õiget rada edasi.

Järgevalt sattus Võsa aga veelgi imelikuma äritehingu epitsentrisse, kus Lääne-Virumaa mees Valmar andis oma Mercedes-Benz bussi keeruka automaatkasti remontida ühele ilma perekonnanimeta pealinna mehele Andreile, kes pidi selle tiptop korda tegema. Kõik oleks olnud suurepärane, kuid remonditud käigukast ei hakanud tööle ja Valmarile tundus nagu ta oleks paarsada eurot mitte millegi eest maksnud.

Võsa viis erinevad osapooled omavahel kokku ning Dacia tagatubades leidiski aset salapärane kohtumine, kus käigukastispets Andrei lubas oma tehtud töö uuesti üle vaadata. Vanasõna «mees sõnast, härga sarvist» selle loo puhul siiski ei pidanud. Õpetlik oli see lugu siiski paljudele, kes teevad tehinguid eeldades vastaspoolelt ausat käitumist ja elementaarset ärieetikat.

Saate lõpetas lõõmav süütevedeliku eksperiment, kus tõestati, et poodides müüdav kodumaine süütevedelik on siiski tõesti süütevedelik, mitte tulekustutusvahend nagu oli kurtnud üks saate vihjetelefonile helistanud kodanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles