Olümpiavõitja Erki Nool sai oma telesaate

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiavõitja Erki Nool
Olümpiavõitja Erki Nool Foto: Raigo Pajula

Eesti edukaim teleprodutsent Raivo Suviste, kellele uue tervisesaate «Retseptita» tegijad tutvustasid hiljuti ülesvõetud materjali, esitas saatejuhi kohale kandidaadi, kellest ETV-l oli raske loobuda. Kandidaadi nimi: Erki Nool.


Nool, Sydney olümpiavõitja kümnevõistluses, võttis nädal tagasi pakkumise vastu.

Aga eile, päev enne saate eetrisseminekut ETVs, avaldas ta otsuse üle juba kõhklust. «Olen kahevahel,» tunnistas ta, «ei tea, kas tegin õige otsuse või mitte.» Seejärel pihtis: «Ma ei tunne end väga hästi, pigem ei näeks ennast telerist, aga järjekordselt õnnestus mind ära rääkida.»

Ainus võimalik valik

Suviste väljendas siiski veendumust, et just Nool on endise tipp- ja nüüdse tervisesportlasena õige inimene vedama saatesarja, mis räägib, kuidas elada õnnelikult ja tervena ka arstide väljakirjutatud ravimiretseptideta.

Nool lausus, et saab saatejuhiks hakkamise otsust kokkuvõttes õigeks pidada vaid juhul, kui tal õnnestub teleekraani kaudu süstida inimestesse impulss tervislikumalt toituda või rohkem liikuda.

Aga kui saade peaks ebaõnnestuma – mis tähendab, et tervislikuma eluviisi propageerimise eesmärk jääb siiski täitmata –, võib otsust ekraanile astuda tema hinnangul lugeda vääraks.

Noolt kallutas teletegijaile jah-sõna ütlema asjaolu, et tema tähelepanekuil näeb telerist pigem baarileti ääres passimist kui tervislike eluviiside tutvustamist. «Jube lihtne on möliseda, et vaja on tervislikult liikuda, aga keegi selleks tavaliselt midagi ära ei tee,» märkis ta.

Nool ei salanud, et tal on plaan tuua saatesse ka mõned tuttavad tohtrid, kes annaksid nõu, mismoodi väiksemate tervisehädadega iseseisvalt toime tulla. Sedasi loodab ta meedia vahendusel vähendada ka arstide töökoormust.

Ometi palus Nool enda rolli saatejuhina mitte üle tähtsustada. Tema senine ainus saatejuhtimise kogemus pärineb Vikerraadiost, kus ta tegi aastate eest koos sõbra Vahur Kersnaga mõnda aega hommikuprogrammi.

Seitsmeosalisest sarjast «Retseptita» on praeguseks lindis kaks saadet.

Ekraanile eriti ei tahaks

«Kui see on ikka väga jube, siis ETV vahetab mu kiiremas korras mõne teise vastu välja,» paljastas Nool võimaliku musta stsenaariumi.

Postimehe küsimusele, kas saatesarja õnnestumise korral tekib edaspidi lootus teda teleekraanil sagedamini kohata, vastas Nool: «Pigem mitte. Igaüks peab tegema seda, mida ta oskab. Ma ei ole väga kindel, et ma telesaateid hästi teha oskaksin.»

Uus saade

•    Tervisesaade «Retseptita» ETVs kolmapäeviti kell 19.30.
•    Saatejuht Erki Nool.
•    Sarja autor ja toimetaja Tiina Park, režissöör Priit Hummel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles